6.8 C
Dubrovnik
Subota, 29 siječnja, 2022
NaslovnicaPolitikaSDP PORUČUJE ŽUPANIJI: Omogućite tvrtki Platanus zakonsku pripremu žalbe

SDP PORUČUJE ŽUPANIJI: Omogućite tvrtki Platanus zakonsku pripremu žalbe

Klub vijećnika SDP DNŽ poslao je priopćenje za medije u kojemu se osvrću na dodjelu koncesije na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje dijela pomorskog dobra – plaža Sveti Jakov. Kažu kako im se jedan od ponuditelja obratio i kazao kako im se ne dopušta kopiranje dokumentacije s kojojm bi mogli pripremiti žalbu jer navedeni ponuditelj nije zadovoljan ishodom natječaja.

-Na prošloj sjednici vijećnici SDP-a su se usprotivili odluci o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za koncesiju na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje dijela pomorskog dobra – plaža Sveti Jakov, Grad Dubrovnik, pritom smo iznijeli argumente s kojim nas je upoznao jedan od ponuditelja tvrtka Platanus, a Vi ste se pritom pravdali da niste dobili njihov mail u kojem su tražili da im se omoguće adrese svih vijećnika koje su željeli upoznati  s detaljima oko natječaja koji ste raspisali.

 A sada koliko smo informirani od iste tvrtke ne dopuštate da navedena tvrtka kopira dokumentaciju i da temeljem iste pripremi žalbu.

Ne možemo se, a ne zapitati čega se bojite?

Stoga apeliramo na sve Vas odgovorne da se žurno omogući poštivanje Zakona o općem upravnom postupku kako bi navedena tvrtka žalbu mogla uobličiti i u zakonskom roku istu i dostaviti.

Članak 84. stavak 1.

„Stranke i druge osobe koje dokažu pravni interes imaju pravo obavijestiti se o tijeku postupka i razgledati spis predmeta te o svom trošku umnožiti akte iz spisa, osim zapisnika o vijećanju i glasovanju članova kolegijalnih tijela, nacrta rješenja i drugih akata koji su propisima označeni određenim stupnjem tajnosti ili ako je to protivno interesu stranke ili trećih osoba.

Zakon je zakon i on se mora poštovati, ali je očito da Vas na njegove odredbe moramo medijski podsjećati jer inače oni koji se natječu  nikada ne bi mogli pripremiti žalbu i dokazati tko je u pravu – stoji u priopćenju za medije Kluba vijećnika SDP DNŽ.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

[td_block_7 limit="1" custom_title="Komentar tjedna by Lidija Crnčević" header_color="#4bbc16" category_id="79"][td_block_7 limit="1" header_color="#3e4095" custom_title="Put oko Svijeta" category_id="78"][td_block_7 limit="1" custom_title="Slatki život Alise Nenadić" header_color="#dd9933" category_id="80"]