23.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiŠARENA OVCA OBITELJI U ispunjenom kinu Jadran održan stand up show Marine...

ŠARENA OVCA OBITELJI U ispunjenom kinu Jadran održan stand up show Marine Orsag

Tjedan dana prije službenog završetka projekta „Dugin put“, kojeg provodi Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai, održan je odličan obiteljski stand up show Marine Orsag pod nazivom “Šarena ovca obitelji”.

Kako je odrastati u jednoj nadasve neobično sklepanoj obitelji s kojom su se mnogi mogli poistovjetiti, te kako je odrastati i živjeti u Lijepoj Našoj kao “dugina” osoba, saznalo je dupkom ispunjeno gledalište ljetnog kina Jadran. Tristotinjak gledatelja uživalo je u gotovo puna dva sata materijala te se do suza nasmijalo uz Marinin nastup koji je inicijalno trebao trajati sat i pol. 

Nastup Marine Orsag organizirala je Udruga Bonsai u okviru projekta „Dugin put“ te je ulaz na stand up nastup bio besplatan zahvaljujući financijskoj podršci Fonda za aktivno građanstvo (ACF). Dugin put je time prigodno ušao u finalni tjedan svoje provedbe nakon intenzivne zime i proljeća tijekom kojih je provedeno i objavljeno prvo istraživanje o potrebama LGBTIQ osoba na području naše županije, provedene edukacije za srednjoškolsko stručno osoblje i trenere za mlade, organizirane grupe podrške i druženja za mlade LGBTIQ osobe u Gradu te niz drugih aktivnosti.

„Ovo je projekt koji je, uvjetno rečeno, razotkrio mnoge prepreke s kojima se mlade LGBTIQ osobe u Gradu susreću, ali je isto tako okupio fantastičnu mladu ekipu te nam dao puno razloga za optimizam – prikladno je stoga da ga privodimo kraju uz Marinin stand-up nastup. Smijeh liječi sve, a naš „Dugin put“ možda jest „dug“, ali je ipak u bojama.“, poručio je Ivan Matić, koordinator projekta.

Projekt „Dugin put“ je prvi takve vrste na području naše županije te je za primarni cilj imao okupiti i podržati mlade LGBTIQ osobe te im pružiti usluge koje im nisu nužno bile lako, ili uopće, dostupne. Proveden je u suradnji s udrugama LORI iz Rijeke te Dugine obitelji iz Zagreba, a financijski podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova. Iako projekt službeno završava 30. lipnja, Bonsai priprema novu projektnu prijavu te je već dogovoren nastavak niza aktivnosti u rujnu, po početku nove školske i akademske godine.

„Projekt je premašio naša očekivanja u svim svojim segmentima, a poglavito po pitanju suradnje s nastavnim osobljem koje je iznimno zainteresirano pomoći i pružiti podršku za koju nije adekvatno educirano. Vidimo ogroman prostor za nastavak i produbljivanje te suradnje te smo izrazito motivirani ovu dobru priču nastaviti dalje“, zaključila je Anja Marković, izvršna direktorica Bonsaija. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA