28.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiSanitat pomaže kako u dezinfekciji tako i u isporuci hrane za Žarkovicu

Sanitat pomaže kako u dezinfekciji tako i u isporuci hrane za Žarkovicu

Iz gradske tvrtke Sanitat poslali su priopćenje za medije u kojemu su istaknuli kako je ova tvrtka stavila na raspolaganje sve operativne djelatnike Stožeru za civilnu zaštitu. Dezinficiraju prostorije nužne za funkcioniranje hitnih službi, a i dalje uredno dostavljaju hranu za napuštene pse na Žarkovici.

“Kao i uvijek kroz prošlost, tako i danas u najtežoj krizi za cijelu Hrvatsku, tvrtka Sanitat Dubrovnik poduzima sve napore kako bi svim građanima i institucijama pružila maksimalnu pomoć i podršku.

– U dogovoru s gradom Dubrovnikom, Sanitat je sve operativne djelatnike koji ne spadaju u ugroženu skupinu stavio na raspolaganje Stožeru za civilnu zaštitu te su već od nedjelje počeli s pomoći civilnoj zaštiti oko Opće bolnice Dubrovnik kako bi bili od pomoći tamo gdje je ona najpotrebnija. Ovo je naša obaveza i dužnost prema Gradu i prema svima koji žive u njemu kako bismo što prije izašli iz ovih teških vremena.

Služba DDDD (Dezinfekcije, dezinsekcije, deratizacije, deodorizacije) u punom je radnom pogonu i na raspolaganju institucijama budući da je za uslugama sanitarne zaštite u ovom periodu velika potreba. Svakodnevno se obavljaju svi zadatci dezinfekcije koji su nužni za funkcioniranje hitnih službi počevši od prostora Opće bolnice Dubrovnik, sanitetskih vozila  kao drugih poslovnih subjekata po potrebi.

Što se tiče isporuke hrane napuštenim životinjama u azilu na Žarkovici ona i dalje funkcionira bez poteškoća, a tako će nadamo se ostati i dalje. Također mislimo i na gradske golubove koji će i dalje kao i do sada, uvijek u isto vrijeme dobivati hranu na Gundulićevoj poljani.

– Naši djelatnici dostupni su svim građanima putem telefona ili e-maila, a sve druge važne obavijesti koje se budu odnosile na regularno funkcioniranje bit će komunicirane putem medija i to u što skorijem roku od donošenja.

U suradnji s Gradom Dubrovnikom radimo sve što je u našoj moći kako bismo širenje zaraze i posljedice od nje sveli na minimum te još jednom ovim putem pozivamo sve sugrađanke i sugrađane da budu odgovorni!

Pridržavajmo se uputa i nemojmo olako shvaćati mjere koje donose nadležne institucije. Poštujmo jedni druge tako što ćemo čuvati svoje i njihovo zdravlje, prvenstveno tako što se nećemo okupljati.

Čuvajmo jedni druge, a poglavito one rizične – djecu, starije i one već narušenog zdravlja.

Sve će ovo proći, a kada će proći, to ovisi samo o nama”, napisali su iz Sanitata.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA