30.8 C
Dubrovnik
Petak, 12 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaSamostalni izlazak na kotarske izbore - zadnja kap u čaši nezadovoljstva MOST-a...

Samostalni izlazak na kotarske izbore – zadnja kap u čaši nezadovoljstva MOST-a ponašanjem Mara Kristića?

Opoziv Mara Kristića koji više nema nikakve političke veze s MOST-om i ubuduće će u Gradskom vijeću djelovati kao nezavisni vijećnik, nije se, čini se, dogodio preko noći, iako je u javnosti odjeknuo poput iznenađenja. Dubrovački MOST-ovci su svoje nezadovoljstvo počeli izražavati prema središnjici već prije više od godinu i pol dana, a prvi put nakon loših izbornih rezultata za gradonačelnika i Gradsko vijeće. No čini se kako je posljednja kap koja je prelila čašu bio njegov samostalni izlazak na kotarske izbore. Zamjerili su mu i neaktivnost, te nekonzultiranje s ostalim članovima MOST-a.

Već preko godinu i pol dana razni članovi Mosta su pisali i/ili zvali u središnjicu Mosta tražeći opoziv Mara Kristića: prvi put zbog postignutih loših izbornih rezultata u izborima za gradonačelnika i Gradsko vijeće, potom zbog prihvaćanja funkcije potpredsjednika Gradskog vijeća bez suglasnosti tijela Mosta, potom zbog kandidiranja na izborima za mjesnu samoupravu na nezavisnoj listi bez suglasnosti tijela Mosta – doznajemo od dubrovačkih MOST-ovaca nakon jučerašnje šture vijesti kako je trećina članova zatražila sazivanje Izvanredne izborne skupštine Gradske koordinacije, te samog obraćanja javnosti Mara Kristića koji je obznanio kako u Gradskom vijeću ostaje kao nezavisni kandidat.

Kandidiranje na izborima za mjesnu samoupravu na nezavisnoj listi bez suglasnosti tijela Mosta je sigurno bio jedan od stvarnih razloga za raspuštanje Gradske koordinacije Mosta u Dubrovniku, a formalni je razlog zahtjev za sazivanje Izvanredne izborne skupštine Gradske koordinacije Mosta u Dubrovniku potpisan od strane više od 1/3 članova Skupštine Gradske koordinacije Mosta u Dubrovniku – pojašnjenje je za jučerašnji potez MOST-a.

Tim zahtjevom je, naime, zatraženo i predloženo sazivanje Izvanredne izborne skupštine Gradske koordinacije Mosta u Dubrovniku zbog nezadovoljstva potpisnika tog zahtjeva. Nezadovoljni su zbog neaktivnosti, neobavještavanja i nekonzultiranja od strane Mara Kristića, izabranog gradskog koordinatora i koordinacijskog tima u razdoblju od godine dana.

– Osobno smatram da niti jedan dužnosnik neke političke stranke se ne može kandidirati, a još manje biti nositelj neke nezavisne liste, jer takvo nešto nema nikakve veze s logikom političkog djelovanja. Zašto se Maro Kristić odlučio kandidirati kao nositelj nezavisne liste, a ne svoje dotadašnje stranke (Most), na nedavno održanim izborima za mjesnu samoupravu u Gradu Dubrovniku, trebalo bi pitati njega – ističe odvjetnik Ivica Ban koji je o tom problemu pisao i na svom fb-u dok su izbori trajali.

Koji su daljnji potezi MOST-a nakon opoziva Marina Kristića?

– Daljnji koraci su sazivanje Izvanredne izborne skupštine Gradske koordinacije Mosta u Dubrovniku u roku od 30 dana od podnesenog zahtjeva, te kandidiranje i izbor novog gradskog koordinatora i četiri člana gradskog koordinacijskog tima, na koliko članova koordinacijskog tima Gradska koordinacija Mosta u Dubrovniku ima pravo prema aktima stranke Most i sadašnjem broju verificiranih članova. Sazivanje Izborne skupštine te kandidiranje i izbor novih dužnosnika gradske koordinacije odraditi će se po odluci i uputama Središnjice Mosta – pojasnio je odvjetnik Ban.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA