29.8 C
Dubrovnik
Petak, 12 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleSamo u Konavlima - Prvi vintage bazar već ovog vikenda: nekome smeće,...

Samo u Konavlima – Prvi vintage bazar već ovog vikenda: nekome smeće, a nekome blago

Bilo je dovoljno par razgovora zaljubljenika u stare stvari da se rodi ideja o svojevrsnoj Uličnoj prodaji starih stvari, koju smo nazvali Vintage bazar – piše administratorica grupe Zavazda Konavle Kate Bećir.

U telefonskom razgovoru koji smo vodile, kaže da naglasimo kako mogu sudjelovati i svi “starinari” sa šireg područja, te kako će bazaar trajati od 9 do 13 sati.

Tekst o događaju i poziv prenosimo u cijelosti.

Svatko od nas posjeduje neke stvari iz starine, neko ne zna što bi s njima i često završe u smeću, dok drugima te iste stvari predstavljaju blago.

Ujedno u ovim vremenima, ova vrsta prodaje može biti popuna kućnog budžeta, a i mogućnost da se osjeti i taj zanimljivi dio prodaje i svega vezanog uz to. Također može biti zanimljiva i kolekcionarima, filatelistima, numizmatičarima, sakupljačima starih knjiga, znački, i raznih stvari široke upotrebe, poput porculana, vintage odjeće, starih radio aparata i sl., jer ako ne znate koja je vrijednost onoga što imate nasljeđeno od prijašnjih generacija, a to bi možda bacili, može Vam se sugerirati na samu vrijednost, onoga što posjedujete, od iskusnijih ljudi zaljubljenika u stare stvari.

Isto tako, ideja nam je da stvorimo vremeplov u neka stara vremena, kada su stvari pravljene da traju, i koje su se čuvale jer ih nije bilo u izobilju, kao u današnje doba jeftine proizvodnje.

Dva puta mjesečno u Cavtatu, organizirat će se, uz odobrenje Općine Konavle, Vintage bazar na Trgu dr. Franja Tuđmana, a alternativa događanju ako bi bilo kišno vrijeme u Domu kulture u Cavtatu.

Pozivamo Vas da nam se pridružite dana 24. i 25. rujna 2022 .g na Prvi Vintage bazar i da nam to postane tradicija.

Sve stvari koje donesete na izlaganje, odnosno prodaju, trebale bi biti čiste, i uredne, te bi na njima trebala biti istaknuta cijena.

Organizirat će se također i prodajno izložbeno mjesto, na kojem ćete moći donijeti vaše predmete.

Ideja nam je također da se malo i družimo, razmijenimo ideje, te da nam to postane tradicija.

Pozivamo vas da barem dođete pogledati, pa možda Vam se rodi ideja za sudjelovanje sljedeći put – pišu inicijatori i organizatori iz grupe Zavazda Konavle.

foto/arhiva dubrovnikneta

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA