32.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaSportŠAHOVSKI TALENT Šestogodišnja Ana Perak osvojila broncu na kadetskom prvenstvu Hrvatske

ŠAHOVSKI TALENT Šestogodišnja Ana Perak osvojila broncu na kadetskom prvenstvu Hrvatske

U Trogiru su od 19. do 24. lipnja 2021. odigrana pojedinačna šahovska prvenstva Hrvatske za kadetkinje i kadete za uzraste do 7, 9, 11, 13 i 15 godina. Članovi ŠK „Dubrovnik“ nastupili su u konkurenciji šahistica do 7 godina – Ana Perak, šahista do 11 godina njezin brat – Matej Perak i do 15 godina prvokategornik Domagoj Begić /dvojna registracija/.

Sjajan rezultat ostvarila je šestogodišnja Ana Perak, osvojivši treće mjesto i brončanu medalju s 4.5 boda iz 7 kola, u konkurenciji 8 šahistica. S obzirom na to da je praktično tek započela igrati šah, prošavši temeljnu šahovsku školu ove godine, očito je da je Ana veliki šahovski talent i ako se ostvare svi uvjeti za daljnji napredak, posve je izvjesno da će se razviti u odličnu šahisticu.

Njezin brat Matej Perak u konkurenciji kadeta do 11 godina, u kojoj su nastupila 33 šahista osvojio je s 3.5 boda iz 9 partija 27. mjesto. Nedostatak praktičnog šaha, odnosno iskustva koštalo ga je znatno boljeg plasmana, s obzirom na to da je i njegov šahovski put, kao i Anin, započeo ove godine. I Matej je, izvan svake sumnje izvanredan šahovski talent i ako se posveti šahu /jer je odličan i u matematici i sličnim disciplinama/ zacijelo će u pretpostavljeno povoljnijim uvjetima postati jak šahist.

Ana i Matej Perak

Napokon, prvokategornik Domagoj Begić koji je na dvojnoj registraciji u ŠK „našem klubu i Kaštelima, osvojio je 5.5 bodova iz 9 partija zauzevši 11. mjesto u konkurenciji 57 kadeta.

Sve u svemu, nastup kadeta ŠK „Dubrovnik“ na spomenutom prvenstvu može se ocijeniti uspješnim, uzevši u obzir već sve spomenute okolnosti, a upravo završena šahovska škola za djecu, kao i sve veće zanimanje za šah kod najmlađih uzrasta, uz već primijećeni talent obećavaju dobre perspektive i nagovještavaju ne tako daleki dolazak novih naraštaja jakih dubrovačkih šahista.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA