Nedjelja, 7 ožujka, 2021
Naslovnica Politika Roko Tolić ide za župana? SDP: uskoro ćete dobit informaciju...

Roko Tolić ide za župana? SDP: uskoro ćete dobit informaciju…

Politička sudbina bivšeg direktora Zračne luku Dubrovnik Roka Tolića raspliće se na način da će se njegovo ime, izgledno, naći na biračkom listiću za Županiju. Nakon priča, pričica, spinova, glasina, čini se kako je Tolić raskrsio s mogućnošću da se nađe u istom dresu na gradskoj razini s bivšim dubrovačkim gradonačelnikom i perjanicom HNS-a, Androm Vlahušićem.

Roko Tolić će, saznajemo od dobro informiranih izvora, biti nezavisni kandidat za župana, sa stranačkom potporom županijskog SDP-a i HSS-a, dok se još uvijek vode pregovori za potporu umirovljenika i županijskog HNS-a. Ukoliko do toga zbilja i dođe, javnosti će trebati dati obrazloženje zašto je čelnik županijskog HNS-a, Valentin Dujmović, odustao od kandidature. Ukoliko odustane.

Htjeli smo i službenu informaciju o Tolićevoj kandidaturi koju će podržati najveća oporbena stranka, SDP, ali nam je predsjednik Nikola Hajdić, kratko odgovorio:

-Veoma brzo ćete biti obaviješteni o svim stvarima koje vas zanimaju. Zasad ne želim reći ništa više.

O problemima s kojim se susreće županijska organizacija SDP-a baš oko izbora svog kandidata za župana za predstojeće lokalne izbore se dosta pisalo, a onda su iz MOST-a koji se spominjao u jednom razdoblju kao njihov koalicijski partner na hrvatskom jugu kazali da im se podmeću kukavičja jaja upravo kako bi se prikrila ta SDP-ova priča. Podsjetimo, u rujnu je dotadašnji SDP-ov županijski čelnik Krešimir Kuran podnio ostavku, a u studenom je na to mjesto izabran jedini ponuđeni kandidat, Nikola Hajdić s Mljeta.

Funkcija čelnika Dubrovačko-neretvanske županije zasad zanima aktualnog višegodišnjeg župana iz redova HDZ-a Nikolu Dobroslavića, potom Marka Giljaču iz stranke “Srđ je Grad”, te čelnika MOST-a Boža Petrova čija se službena potvrda kandidature očekuje uskoro. U javnosti se kao kandidat za župana samopromovirao ugostitelj Maro Hajdarhodžić, ali s ozbiljnim razmatranjem njegovog angažmana ipak treba pričekati do trenutka kada će njegova kandidatura biti poduprta brojem prikupljenih glasova i grupacijom koja će joj dati legitimitet.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić