6.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 27 siječnja, 2022
NaslovnicaVijestiRoko Glasnović - novi dubrovački biskup, čeka se službeno priopćenje

Roko Glasnović – novi dubrovački biskup, čeka se službeno priopćenje

Roko Glasnović će biti novi dubrovački biskup, no čeka se službeno priopćenje iz Dubrovačke biskupije.

Ovu informaciju mogli su čuti vjernici jutros na pojedinim misama zornicama, ali se takva vijest proširila Gradom i tijekom jučerašnjeg dana.

Roko Glasnović je magistar pastoralne teologije i ravnatelj Katoličkog školskog centra u Šibeniku, a ujedno je tajnik šibenskoga biskupa i vršitelj mnogih drugih važnih službi u biskupiji.

Prema svjedočanstvima koja se mogu doznati od onih koji ga poznaju, 43-godišnjeg Glasnovića krase osobine jednostavnosti i susretljivosti, te tolerantnosti, a smatra ga se i jednim od najkvalitetnijih svećenika u Crkvi u Hrvata koji se dokazao na zahtjevnim zadacima koje su mu dosad bile povjerene.

Dolazi iz veoma pobožne obitelji koja nosi nadimak Kuzman. Prema nekim navodima, Glasnović je u rodbinskim vezama s biskupom Petrom Palićem.

Obzirom na njegovu biografiju i čovječnost, očekuje se da će novi dubrovački biskup donijeti puno toga dobrog u našu Biskupiju, te dostojno naslijediti svog prethodnika.

Izvanredno priopćenje će se održati u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku danas, 30. studenog, na blagdan sv. Andrije apostola, u 12 sati.

Na presici će se javnosti obratiti apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije mons. Mate Uzinić, riječki nadbiskup koadjutor.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

[td_block_7 limit="1" custom_title="Komentar tjedna by Lidija Crnčević" header_color="#4bbc16" category_id="79"][td_block_7 limit="1" header_color="#3e4095" custom_title="Put oko Svijeta" category_id="78"][td_block_7 limit="1" custom_title="Slatki život Alise Nenadić" header_color="#dd9933" category_id="80"]