Roditelji djece iz vrtića Kono traže hitan sastanak s gradonačelnikom i ravnateljicom

Dječji vrtić na Ilijinoj glavici

Roditelji djece DV Kono uputili su gradonačelniku Frankoviću i ravnateljici Dječjih vrtića Dubrovnik Franici Lasić otvoreno pismo povodom najave zatvaranja tog objekta na Ilijinoj glavici i preseljenja djece u DOC. Prenosimo ga u cijelosti:

S obzirom da se ovih dana puno priča o zatvaranju Dječjeg vrtića Kono, izdvajamo nekoliko izjava koje smo čuli iz medija, a koje su u najmanju ruku zabrinjavajuće:

 1. Franica Lasić u prilogu emitiranom 19. 9. 2023. na Libertas televiiziji izjavljuje kako se
  problem vlage otkrio u ljeto 2022. godine, a da nas je kao roditelje o tome obavijestila 13. 9. jer je čekala da to obavi uživo – Zar nas zaista u više od godinu dana nije imala kad
  obavijestiti?
 2. Paula Pikunić Vugdelija, pročelnica UO za izgradnju i upravljanje projektima u istom prilogu izjavljuje da će radovi u DOC-u završiti „negdje u jedanaestom mjesecu“ – Nama je rečeno kako ugovor o najmu u sadašnjem prostoru traje do kraja listopada pa se pitamo gdje će boraviti naša djeca dok radovi ne budu gotovi, a najam istekne?
  1. 9. 2023. na Radio Dubrovniku gospodin Franković izjavljuje da je od nas tražen privremeni
   premještaj u DOC dok se ne uredi prostor koji momentalno koriste radio amateri – Za ovo prvi put čujemo, na roditeljskom sastanku nije bilo nikakvih naznaka se vrtić planira vratiti na ovo područje, rado bismo o ovoj opciji više čuli.
   Ističemo kako smo se mailom u kojem tražimo pomoć 18. 9. obratili Kotaru Pile-Kono, Ravnateljici Lasić, Upravnom vijeću Vrtića te Gradu Dubrovnik, UO za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo i do sad nam nitko nije odgovorio niti da je mail zaprimio. Upravo zbog ovakve loše komunikacije i iznošenja kontradiktornih činjenica zahtijevamo hitan sastanak s Gradonačelnikom Matom Fraknovićem i Ravnateljicom Franicom Lasić.
   Roditelji djece koja pohađaju Dječji vrtić Kono.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.