27.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiRoditelji djece DV Kono: Svi nas ignoriraju, a pitanja ostaju neodgovorena

Roditelji djece DV Kono: Svi nas ignoriraju, a pitanja ostaju neodgovorena

Pismom su nam se obratili roditelji djece koja pohađaju Dječji vrtić Kono, koji tvrde da se uporno pokušavaju informirati o sudbini ovog dječjeg vrtića, za koji je prvo bila najavljna seliba, pa onda rekonstrukcija. Roditelji su odlučili odgovore potražiti putem medija. Njihovo pismo, koje smo proslijedili i gradskoj upravi i upravi DV Dubrovnik prenosimo u nastavku.

-Razočarani što nas se i dalje ignorira, pišemo još jedno otvoreno pismo. 27. 2. 2024. smo se mailom obratili ravnateljici Lasić, Upravnom vijeću Vrtića te Gradu Dubrovniku, UO za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo i do sad nam nitko nije odgovorio niti da je mail zaprimio. Od nas se traži ispunjanje lista za odabir vrtića za iduću pedagošku godinu. S obzirom da je u situaciji s DV Kono puno toga ostalo nedefinirano, tražili smo sastanak da nam se jasno iznesu opcije jer se prije toga ne možemo odlučiti.

Mišljenja smo da smo uz navedene tablice trebali dobiti i uputu za eventualni izbor vrtića DOC kao privremenog premještaja dok se Kono ne rekonstruira. Ista je izostala te i dalje ima dosta pitanja i nejasnoća pri čemu se Uprava Vrtića nije ponašala kao servis roditeljima i djeci, već smo izignorirani. Bilo je govora da će naša djeca skupa sa svojim odgojiteljicama biti prebačena u DOC, ali se taj vrtić u međuvremenu napunio drugom djecom pa nas interesira koliko tamo ustvari ima mjesta za nas?

Također, interesira nas u kojoj je fazi postupak obnove DV Kono, odnosno bi li se odluka koju bismo sad trebali donijeti odnosila na neki kraći period, cijelu iduću pedagošku godinu ili možda i dulje?

Ova mučna priča traje više mjeseci, a mi smo od početka isticali da je loša komunikacija i ignoriranje roditelja najveći problem. Ovakvo ignoriranje direktno uključenih daje naslutiti da Uprava dječjih vrtića opet nije dovoljno promislila o situaciji s djecom iz DV Kono, te da nema odgovora na naše upite i bojimo se da će se najesen opet donijeti neka ishitrena odluka kakva se donijela i lani. Nažalost, ni na jedan naš mail se nije reagiralo prije nego bismo uputili i otvoreno pismo u medije.

Ističemo kako mi nevoljko tako komuniciramo, ali budući da ne dobivamo odgovore na naše mailove upućene na službene adrese odgovornih i ovaj put smo primorani u javnom prostoru izazvati reakciju nadležnih. Zbog svega navedenog zahtijevamo hitan sastanak s ravnateljicom Franicom Lasić i gradonačelnikom Matom Frankovićem, stoji u pismu koje potpisuju roditelji djece Dječjeg Vrtića Kono.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA