32.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 14 srpnja, 2024
NaslovnicaCrna kronikaRekorder tjedna je 30-godišnjak, koji je preko Batale vozio s 1,81 promila

Rekorder tjedna je 30-godišnjak, koji je preko Batale vozio s 1,81 promila

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe teže, a jedna je lakše ozlijeđena, dok su s materijalnom štetom zabilježene dvije prometne nesreće

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 597 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 233 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 53 mjere su poduzete prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 17 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 18 osoba.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 39 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja, 32 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 14 mjera poduzetih zbog ne korištenja svjetala na vozilu tijekom vožnje. 

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 1,81 g/kg izmjerena je 30-godišnjaku koji je u ranim jutarnjim satima u srijedu, 1. ožujka, zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole u ulici Od Batale.

Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1320 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je u Metkoviću

Najveća novčana kazna u iznosu od 2647,23 eura izrečena je 64-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka kojem je prilikom prometne kontrole u ulici Andrije Hebranga utvrđeno kako posjeduje manju količinu marihuane te je odbio test na prisutnost droga u organizmu.

Vozač je prekršajno sankcioniran spomenutom novčanom kaznom te mu je određena tromjesečna zabrana upravljanja vozilima B kategorije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA