31.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiRekorder s 3,11 promila vozio po Hladnici, najveća kazna od 3 563...

Rekorder s 3,11 promila vozio po Hladnici, najveća kazna od 3 563 eura izrečena 23-godišnjaku

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježena je jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe teže, a tri lakše ozlijeđene i 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom

Broj poduzetih mjera u prometu

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 659 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 346 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 57 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 15 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje  sankcionirane su 23 osobe.
– Od ostalih prekršaja izdvajamo 60 mjera poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 44 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 3,11 g/kg izmjerena je  u poslijepodnevnim satima 30. siječnja, 59-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koji je u ulici Josipa Kosora u Dubrovniku, za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola, izazvao prometnu nesreću koja je za posljedicu imala materijalnu štetu.

Osim što je bio pod utjecajem alkohola, vozač nije koristio ni sigurnosni pojas.

Riječ je o vozaču koji je do sada u više navrata sankcioniran zbog prometnih prekršaja te je ovog puta uhićen i priveden na prekršajni odjel nadležnog općinskog suda, a do okončanja prekršajnog postupka privremeno mu je oduzeto osobno vozilo kojim je upravljao.

Najveća novčana kazna izrečena na Korčuli

Najveća novčana kazna u iznosu od 3.563,00 eura izrečena je 23-godišnjem vozaču osobnog vozila, bez registarskih oznaka, koji je u subotu, 3. veljače, tijekom poslijepodnevnih sati, zaustavljen i kontroliran tijekom redovne kontrole prometa u mjestu Žrnovo na Korčuli.
Nadzorom je utvrđeno da vozač upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, neregistriranim vozilom, a i odbio se testirati na prisutnost droga u organizmu, ali je kod njega pronađena manja količina marihuane koja je, uz potvrdu, oduzeta.
Zbog spomenutih prometnih prekršaja vozač je sankcioniran spomenutom novčanom kaznom i jednogodišnjom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA