29.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiREDOVITO ISPITIVANJE: More na 116 plaža izvrsno, na dvije dobro, na tri...

REDOVITO ISPITIVANJE: More na 116 plaža izvrsno, na dvije dobro, na tri tek zadovoljavajuće

Prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije za 2022. godinu, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije obavio je šesto redovno ispitivanje mora na 121 plaži u periodu od 25. srpnja do 07. kolovoza 2022. godine.

More je na 116 plaža ocijenjeno kao more izvrsne kakvoće, a na dvije plaže dobrom ocjenom. Na plažama Duboka u Slivnom, Kobaš u Stonu i Ispod zidina na Korčuli more je ocijenjeno zadovoljavajućom ocjenom.

Tijekom šestog ispitivanja mora uzorkovani su dodatni uzorci mora na plaži Ispod zidina na Korčuli zbog puknuća podmorskog ispusta Puntin (ispust sustava javne odvodnje grada Korčule), te je 04.08.2022. godine utvrđeno iznenadno onečišćenje mora. Sukladno Uredbi uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja.

Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Tako se na adresama http://baltazar.izor.hr/plazepub/kakvoca ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra). Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA