29.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiREAGIRANJE na tekst "Bitka nije gotova - što još treba napraviti kako...

REAGIRANJE na tekst “Bitka nije gotova – što još treba napraviti kako bi Srđ bio naš?”

U tekstu vaše novinarke Katarine Fiorović od 5. lipnja 2020. “KRONOLOGIJA: Bitka nije gotova – što još treba napraviti kako bi Srđ bio naš?” napisana je neistina da je Zavod za prostorno uređenje 2015. godine odbio izraditi pročišćeni tekst Prostornog plana DNŽ jer ga je smatrao nezakonitim i da je pročišćeni tekst izradilo Ministarstvo te vas ovim putem molimo da objavite ispravak navedenog teksta.

Naime, Županijski zavod nije odbio izraditi pročišćeni tekst, nego ga je upravo Zavod izradio u konzultaciji s Ministarstvom nadležnim za poslove prostornog uređenja i graditeljstva.

Nakon presude Visokog upravnog suda 2015. godine, a na upit Dubrovačko-neretvanske županije, MGIPU je dalo tumačenje da se ukidaju sve Odredbe Prostornog plana DNŽ iz 2006. godine koje nisu kroz slijedeće Izmjene i dopune bile razmatrane.

Cjelovite Izmjene i dopune Prostornog plana DNŽ donesene su 2010. godine, a golf je razmatran kroz proceduru izrade i donošenja tih izmjena i dopuna čime su se stekli uvjeti da golf ponovno u površini od 310ha bude i nadalje u istom obuhvatu ucrtan legalno u PPDNŽ. Tom prilikom, a s obzirom na presudu, niz drugih turističkih zona je morao biti ukinut, stoga je Zavod izradio i objavio pročišćeni tekst Prostornog plana DNŽ.

Zavod za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije

KRONOLOGIJA: Bitka nije gotova – što još treba napraviti kako bi Srđ bio naš?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA