25.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiRavnatelj Doma zdravlja vodi pregovore s tri liječnika iz BiH. Hoće li...

Ravnatelj Doma zdravlja vodi pregovore s tri liječnika iz BiH. Hoće li Župa konačno dobiti stalnog ginekologa?

Ginekološka ambulanta u Župi dubrovačkoj, koju je prvo vodila dr. Nina Lale, a sad u njoj naizmjenično rade dr. Lale i dr. Daničić uskoro bi mogla dobiti stalnog ginekologa. Kako doznajemo od ravnatelja Doma zdravlja Dubrovnik, Branka Bazdana pregovori s troje liječnika su u tijeku. Svi oni trenutno rade u BiH, a osim zaposlenja, Dom zdravlja riješit će i stambeno pitanje novom liječniku ili liječnici.

Zbog informacija, koje se šire kuloarima, kako u Župu dolazi ginekologinja iz Tuzle, nazvali smo ravnatelja Bazdana kako bi provjerili što se događa.

“Razgovaramo s par ginekologa iz Bosne i Hercegovine, koji su voljni raditi u Dubrovniku. Dvoje su strani državljani, a jedna doktorica ima hrvatsko državljanstvo. Trenutno rješavamo priznavanje licence, a ako sve bude kako treba i kako planiramo, oko 15. kolovoza u Župi bi trebao početi raditi novi ginekolog. U detalje sad ne mogu ulaziti, jer još ništa nije sigurno ni službeno, kazao nam je u telefonskom razgovor Branko Bazdan, nadodavši kako će novom liječniku ili liječnici uz posao biti osiguran i stambeni prostor.

Odlaskom u mirovinu dr. Alojzija Grgića te smrću dr. Mirjam Lonza kao i odlaskom dr. Vukasovića u privatne vode, pri Domu zdravlja Dubrovnik zaposlena su tek dva ginekologa dr. Ante Daničić i dr. Nina Lale, koji pokrivaju sve stanovnice od Konavala do Pelješca uključujući i pelješke općine Ston i Janjinu. U privatnim ordinacijama Konavokama, Župkama, Primorkama, Pelješkama i Dubrovkinjama su na raspolaganju dr. Ivanišin i opet dr. Lale u MarinMedu te dr. Pavo Vukasović u svojoj ordinaciji.

U ispomoć liječnicima u ambulante dolaze i kolege iz mirovine na pola radnog vremena. Nada da će mlada specijalizantica ginekologija Tončica Zovko, preuzeti ambulantu u Župi, pala je u vodu, kad se doznalo da je ona ipak prihvatila ponudu privatne klinike iz Mostara. Nadajmo se da će ipak 15. kolovoza u Župu stići novi ginekolog ili ginekologinja i da će tamo i ostati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA