25.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiRaspisana javna nabava za uređenje dječjeg igrališta u Suđurđu

Raspisana javna nabava za uređenje dječjeg igrališta u Suđurđu

Nakon što je potpisan ugovor za izvođenje radova na dječjem i sportskom  igralištu u Šumetu, pokrenut je i postupak javne nabave za izvođenje radova na dječjem igralištu u Suđurđu, na zemljištu koje je Grad Dubrovniku ustupila Vlada Republike Hrvatske.

Radi se o prvoj fazi projekta „Uređenje dječjeg igrališta u Suđurđu na otoku Šipanu” za koju su Gradu Dubrovniku prethodno odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 76 tisuća eura. Procijenjena vrijednost nabave za prvu fazu iznosi 106.000,00 eura bez PDV-a. Predviđeni rok početka izvođenja radova je rujan 2023. Dostava ponuda zainteresiranih gospodarskih subjekata moguća je do 22. kolovoza do 9 sati, kada će biti održano javno otvaranje ponuda.

Na ukupnoj površini od 1705 metara kvadratnih uredit će se i opremiti igralište  namijenjeno u prvom redu za djecu od 2 do 12 godina. Igralište će se ograditi te će se postaviti koševi i klupice na koje se planiraju ugraditi drveni nasloni s čeličnom potkonstrukcijom. Ugradit će se dva stupa javne rasvjete sa LED reflektorima te će se prostor hortikulturno urediti. Naime, sadnjom visokog zelenila i biljaka penjačica na igralištu, cilj je stvoriti prirodnu zaštita od sunca, kako bi djeca mogla neometano provoditi slobodno vrijeme, vrijeme igre, zabave i rekreacije. U vidu svakodnevnog održavanja zelenila, implementirati će se i system navodnjavanja za zalijevanje biljaka.

Cjelovito uređenje dječjeg igrališta u Suđurđu prijavljeno je od strane Upravnog odjela za europske fondove na Program razvoja otoka u 2023., a odobreno je za sufinanciranje odlukom Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. S obzirom da je maksimalni iznos sufinanciranja u sklopu navedenog Programa 80 tisuća eura, odobreni iznos od 76 tisuća eura bespovratnih sredstava čini 95 posto mogućeg iznosa sufinanciranja.

Predmet druge faze projekta, odnosi se na uređenje parka i sportskog igrališta u neposrednoj blizini dječjeg igrališta, na istoj parceli.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA