24.8 C
Dubrovnik
Utorak, 28 rujna, 2021
NaslovnicaPolitikaRaguž o suradnji s Vlahušićem: nemam ništa protiv nikoga

Raguž o suradnji s Vlahušićem: nemam ništa protiv nikoga

Zanimljiva situacija dogodila se nakon konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Dubrovnika. DUSTRA je formirala klub vijećnika s nezavisnim kandidatom platforme Dubrovnik naš Grad, bivšim HNS-ovim gradonačelnikom Androm Vlahušićem. Kako je došlo do te suradnje objasnio nam je čelnik DUSTRA-e Željko Raguž.

“Nije riječ o nikakvoj koaliciji. U našem klubu svi imaju apsolutnu slobodu mišljenja i govora. Došli smo na tu ideju zbog činjenice da klub, koji mora brojati najmanje tri vijećnika, ima više vremena za govore za govornicom Vijeća, a preko kluba možemo i sudjelovati u Odborima Vijeća. Iza osnivanja kluba ne stoji ništa drugo, nego način djelovanja u Vijeću”, kaže Raguž.

Podsjetimo DUSTRA je i službeno potpisala koaliciju s HDZ-om o suradnji u Gradskom vijeću, nakon što je između dva kruga izbora dala potporu Matu Frankoviću za gradonačelnika.

Na pitanje je li DUSTRA, koja ima dva vijećnika, nekome drugome, primjerice SDP-u ili Maru Kristiću (MOST) ponudila ulazak u njihov klub, Raguž odgovara.

“Nismo s drugima o tome razgovarali. Nemam ništa protiv nikoga, da se bilo tko drugi javio, mi bi ga prihvatili”.

Trenutno je u Vijeću prijavljeno više klubova vijećnika, pa tako HDZ sa svojim partnerima čini jedan klub (7 vijećnika), DDS ima svoj (3), SJG svoj klub (3) i klub DUSTRA – Vlahušić (3). Ostali vijećnici nisu prijavili klubove, no nije još kasno, jer kad god tijekom mandata to odluče, mogu prijaviti klub.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić