28.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleRadionica o pristupačnosti večeras u Centru za mlade Dubrovnik

Radionica o pristupačnosti večeras u Centru za mlade Dubrovnik

U četvrtak 13. listopada s početkom u 18:00 u Centru za mlade Dubrovnik održati će se radionica o pristupačnosti.  Radionica je namijenjena prvenstveno za mlade od 13 do 30 godina, ali i svi ostali su dobrošli. Na radionicu se možete prijaviti preko poveznice: www.ztk-du.hr/prijava/

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) i Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) dugi niz godina surađuju u razvijanju programskih rješenja s ciljem povećanja digitalne inkluzije. Zaključili su da se razvoj uključivog digitalnog društva s jednakim mogućnostima za sve članove, s naglaskom na osobe s invaliditetom, postiže povećanjem svijesti javnosti o pojmovima kao što su različitost, uključivost, jednake mogućnosti, kao i o ispravnom pristupu u komunikaciji s osobama s invaliditetom.

Na radionici sudionici će saznati što je to pristupačnost i zašto nam je toliko važna, otkrit će čemu služe ozbiljne igre, a potom testirati mobilne i web aplikacije koje su nastale suradnjom HAKOM-a i FER-a. Jedna od aplikacija je „Susretnica“ koja u formi ozbiljne igre, kroz zanimljiv i zabavan način ukazuje na ispravan pristup u komunikaciji s osobama s različitim tipovima invaliditetom.

Na svojim ili testnim uređajima sudionici će moći isprobati aplikacije koje koriste proširenu stvarnost te saznati kako suvremene tehnologije možemo koristiti u svrhu povećanja pristupačnosti i kvalitete života osoba s invaliditetom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA