23.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaRadionica Jadranke Đokić "Glumac kao slikarsko platno" održana u...

Radionica Jadranke Đokić “Glumac kao slikarsko platno” održana u Kabogi

Renomirana kazališna i filmska glumica Jadranka Đokić održala je tijekom vikenda, 22. i 23. listopada, drugi te ujedno i posljednji dio dramske radionice Glumac kao slikarsko platno u ljetnikovcu Bunić-Kaboga.

Cilj radionice započete u travnju bio je osvijestiti i poboljšati individualne talente polaznika kroz učenje ključnih tehnika koje su im potrebne na sceni, ali i stjecanje nekih praktičnih vještina koje im mogu biti od koristi kako u životnom, tako i u radnom okruženju. Kako bi naučili stvarati svjesno i istinito; približiti se ulozi i osjećati s njom, ali i kako materijal propustiti kroz sebe te ga oživjeti, dvanaest polaznika radilo je uz mentoricu Jadranku Đokić na disanju, glasu, tijelu, oslobađanju, koncentraciji, slušanju, imaginaciji te osobnoj ekspresiji kroz razne vježbe, izabrane tekstove polaznika te kazališne igre i improvizacije, pronalazeći inspiraciju u raznim tehnikama poput onih Stanislavskog, Meisnera i Ute Hagen.

– Upoznavši polaznike radionice, od kojih se većina prvi put susreće s dramskom radionicom, odlučila sam se za put igre. Željela sam zapravo doprijeti do potencijala s kojima smo došli na svijet, a odrastanjem ih nekako zatomimo. Promjene koje uočavam u njihovom oslobađanju pred drugima, tretiranju teksta, otvorenosti prema vježbama i zadacima vidljive su i zanimljive. Bilo je kratko, ali nadam se inspirativno druženje za ove mlade ljude. Ne sumnjam da će svaka radionica ovakvog tipa unutar škole, teatra ili negdje treće u Gradu naići na zainteresirane, zahvalne mlade ljude koji su željni komunicirati, upijati i razvijati se – kazala je mentorica po završetku radionice.

Dvodijelna dramska radionica Jadranke Đokić Glumac kao slikarsko platno održana je u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA