21 C
Dubrovnik
Naslovnica Lifestyle Prvog dana srpnja pozdravljamo se s popularnom cijenom za zidine i žičaru,...

Prvog dana srpnja pozdravljamo se s popularnom cijenom za zidine i žičaru, a od 15. i za Lokrum

Prema najavama, ako je suditi po aviokompanijama, koje su najavile letove za Dubrovnik, u Grad pod Srđem i okolicu trebale bi doći veće skupine stranih turista. Slijedom toga i dubrovačke atrakcije Zidine, žičara i Lokrum najavili su podizanje cijena karata. Za građane Dubrovnika, Županije, ali u nekim slučajevima i RH i dalje će vrijediti veliki popusti.

Cijena ulaznica za dubrovačke zidine do 1. srpnja bila je 50 kuna. Od početka srpnja, kaže tajnik Društva prijatelja dubrovačke starine Niko Kapetanić, cijena karte vraća se na iznos od 200 kuna. Kapetanić napominje kako je ulaz na zidine i dalje gratis za sve koji imaju prebivalište u DNŽ. Za posebne skupine kao što su djeca, umirovljenici, studenti i osobe s invaliditetom, cijena će i dalje biti 50 kuna, a domaći gosti mogu prije kupnje ulaznice mailom zatražiti popust, koji će im se odobriti.

Ulaznice za stonske zidine i Sokolgrad do 1. srpnja stajala je 30, a od prvog će stajati 70 kuna, za djecu 30.

„Zidine su brend, koji u Grad dovodi turiste, a kad cijene ulaznica usporedimo sa sličnim atrakcijama u Europi, one ne odskaču. Nitko od stranih turista nikad se nije požalio na naše cijene“, kaže Kapetanić.

Ulaznice za Rezervat Lokrum uobičajeno su 200 kuna, a trenutno su 50 posto snižene za sve posjetitelje. Dubrovčani imaju svoje uobičajene popuste, kao i građani općina Župa i Konavle. Na Lokrumu su odlučili do 15.srpnja zadržati popuste, a nakon toga cijena povratne karte bit će kao i lani.

Excelsa neketnine od 1. srpnja također podiže cijene za žičaru na Srđ. Cijna karte za dvosmjernu vožnju bit će 100 kuna, jednosmjerna 60 kn, karte za djecu stoje 50 u oba i 40 kuna u jednom smjeru. Do 1. srpnja cijene su bile 50 posto niže.

Građani Dubrovnika karte kupuju po povlaštenim cijenama, odrasli za 15 kuna, odnosno 10 kuna, a jedna odrasla osoba sa sobom može povesti dvoje djece starosti do 12 godina, bez nadoplate uz predočenje osobne iskaznice.

„Kako cijene uvijek prilagođavamo tržištu a kretanje tržišta tijekom ove sezone nije moguće predvidjeti to nije definirano do kada će gornje cijene biti na snazi tj. podložne su svakodobnoj izmjeni. Za državljane Republike Hrvatske, koji nisu stanovnici grada Dubrovnika, nema popusta za žičaru, jer takav popust ne bi bio u skladu s pravilima jedinstvenog tržišta Europske Unije“, kaže direktor Anto Rusković.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

ETO NAS: u lokrumskom Lazaretu

Javna ustanova Rezervat Lokrum i Dubrovački muzeji organizirali su obilazak novouređenog lokrumskog Lazareta koji je prezentiran javnosti kroz stručno vodstvo više kustosice...

IZBORNI STUDIO / Nikola Dobroslavić (HDZ): premijer Plenković i HDZ su dokazali da znaju kako upravljati zemljom

U posljednjem Izbornom studiju pred nedjeljne izbore porazgovarali smo sa županom Nikolom Dobroslavićem o projektima koje drži "asom" u rukavu HDZ-a za...

Završena energetska obnova Konavoskih dvora – restoran otvoren za sve posjetitelje

Glavni dio projekta energetske obnove restorana Konavoski dvori dovršen je u planiranom roku i restoran je otvoren za sve posjetitelje. Što se...

IZBORNI STUDIO/ Đuro Capor: MOŽEMO bolje i pravednije!

Što bi za političku platformu MOŽEMO bio uspjeh na predstojećim parlamentarnim izborima i zašto bi neodlučni birači ili simpatizeri lijeve političke...

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić