26.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPRVI DAN ŠKOLE: Investicijama do jednosmjenske nastave u svim našim školama

PRVI DAN ŠKOLE: Investicijama do jednosmjenske nastave u svim našim školama

Povodom početka nove školske godine predstavnici Grada Dubrovnika obišli su dubrovačke osnovne škole kako bi učenicama i učenicima, a posebno polaznicima prvih razreda i njihovim roditeljima, poželjeli sreću u nastavku, odnosno na početku formalnog obrazovanja.

Gradonačelnik Mato Franković pozdravio je „prvašiće“ u Osnovnoj školi Mokošica i u zgradi Centar OŠ Marina Getaldića u povijesnoj jezgri. – Danas započinje vaša školska avantura. Siguran sam da ćete i vi poput svih nas pamtiti prvi susret s učiteljicom i razredom. Neka vam ova avantura bude puna smijeha, radosti i veselja – poručio je gradonačelnik „prvašićima“ skrenuvši pažnju sugrađanima da s početkom nove školske godine budu krajnje oprezni u prometu, a posebice u blizini škola.

Uputio je zahvalu učiteljima i svom osoblju dubrovačkih osnovnih škola na predanom radu i prenošenju znanja na buduće generacije koje će, rekao je, u budućnosti voditi naš Grad i na kojima će počivati naše gospodarstvo. – Najave Vlade o poboljšanju materijalnih prava u osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama nas vesele jer smatramo kako upravo Vi, koji nesebično i predano služite našim mladima trebate biti i adekvatno plaćeni za Vaš rad, a do sada to niste bili – poručio je.

Gradonačelnik je ovom prilikom podsjetio i na brojne investicije koje Grad Dubrovnik razvija u sustavu osnovnoškolskog obrazovanja, a među njima se ističu projekt nadogradnje OŠ Mokošica i dogradnja OŠ Antuna Masle u Orašcu s izgradnjom sportske dvorane dok u rujnu počinje izgradnja  nove škole u povijesnoj jezgri u Ulici Ilije Sarake s rekonstrukcijom postojećeg objekta OŠ Marina Getaldića. – Grad Dubrovnik će i dalje, baš kao što smo to činili i u proteklom četverogodišnjem razdoblju, kroz cijeli niz investicija povećavati kvalitetu školske infrastrukture kako bi u nadolazeće četiri godine postigli cilj – održavanje nastave u jednoj smjeni u svim našim školama – rekao je.

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić pridružila se obilježavanju početka nove školske godine u osnovnim školama Marina Držića i Ivana Gundulića te u OŠ Lapad, dok je predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica sudjelovao u programu obilježavanju u OŠ Montovjerna, dok je pročelnik nadležnog upravnog odjela Dživo Brčić obišao OŠ Antuna Masle u Orašcu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA