27.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPROTOKOL Dubravka Šuica ponovno u dubrovačkoj Gradskoj vijećnici

PROTOKOL Dubravka Šuica ponovno u dubrovačkoj Gradskoj vijećnici

Gradonačelnik Mato Franković, sa suradnicima, susreo se jučer poslijepodne s potpredsjednicom Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravkom Šuicom, koja sa svojim kabinetom iz Bruxellesa dva dana boravi u Dubrovniku, javljaju iz Gradske uprave.

U ovoj je prigodi gradonačelnik Franković predstavio aktivnosti Grada iz resora potpredsjednice Šuice te prezentirao projekt Dubrovačke stanogradnje, ulaganja u vrtiće i škole i čitav sklop ostalih demografskih mjera koje se kontinuirano provode. U Mjere socijalnog programa uvršten je niz subvencija, olakšica i potpora usmjerenih poboljšanju demografske slike Grada. Među njima su, između ostalih, dar za novorođeno dijete, subvencioniranje cijena u javnim i privatnim dječjim vrtićima, subvencija za podstanarstvo mladim obiteljima, produženi boravak u osnovnim školama.

RemasterDirector_22abe5b5f

Gradonačelnik je ujedno predstavio i brojne investicije realizirane EU sredstvima, kao i buduće projekte koji se planiraju sufinancirati kroz europske fondove na koje se Grad Dubrovnik uvelike oslanja. Istaknuo je primjer Aglomeracije Dubrovnik vrijedne više od 100 milijuna eura, ključno ulaganje koje bi se teško realiziralo bez europske podrške, a naglasio je i kako je više od 40 projekata spremno za nove natječaje.

U kontekstu demokracije, predstavio je novi sustav ‘Otvoreni grad’ koji kroz platformu Vox populi omogućuje građanima Dubrovnika da predlože ideje i sudjeluju u kreiranju gradskog proračuna, što je jedan od oblika neposredne demokracije.

Participativno budžetiranje još je jedan oblik sudjelovanja u odlučivanju i upravljanju gradskim financijama, i to kroz gradske kotareve i mjesne odbore kao najniža predstavnička tijela.

Potpredsjednica Šuica i članovi njezinog kabineta predstavili su svoje aktivnosti i planove za budućnost, istaknuvši da Europa počinje na lokalnoj razini gdje leži veliki potencijal i stoga je potrebno povezati institucije s više razine s lokalnim upravama. Pohvaljena je inovativnost i napori službi Grada u realizaciji vrijednih programa iz resora demografije i demokracije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA