26.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaInfocentarProslave sv. Antuna Padovanskog

Proslave sv. Antuna Padovanskog

Blagdan sv. Antuna Padovanskog posebno svečano se u četvrtak 13. lipnja slavi u franjevačkim samostanima.

U franjevačkom samostanu Male braće s crkvom sv. Vlaha u Pridvorju na svečev blagdan bit će tri misna slavlja: u 6.00, 10.00 i u 18.00 sati. Misu u 10 sati predslavit će dekan Konavoskog dekanata don Mato Karamatić.

Uz večernje euharistijsko slavlje bit će blagoslov djece. Poslije mise pučko veselje odvijat će se uz folklorni program KUD-a Stjepan Radić iz Pridvorja.

U župi Velike Gospe u Rožatu na blagdan sv. Antuna 13. lipnja središnja svečanost počinje u 18.30 blagoslovom djece i cvijeća. Nakon blagoslova u klaustru samostana bit će procesija s kipom sv. Antuna kojeg nose vjernici koji tog dana imaju imendan. Misno slavlje predvodit će mons. Ivica Pervan, generalni vikar Dubrovačke biskupije. Na kraju mise bit će blagoslov kruha koji će se podijeliti djeci.

Trodnevnica na čast sveca počinje u ponedjeljak 10. lipnja. Molitva krunice je pola sata prije večernje mise koja je u 19 sati. Na misi će propovijedati đakon fra Matija Jurišić, koji će u subotu u Splitu biti zaređen za svećenika.

U utorak je posljednji, 13. utorak pobožnosti Trinaest utoraka  na čast sv. Ante Padovanskog. Pobožnost, misu i klanjanje predvodit će fra Veselko Grubišić, dekan dekanata Dubrovnik 2.  U srijedu će pobožnost i misu predvoditi župnik fra Tomislav Hrstić. .

Blagdan sv. Antuna svečano se slavi u crkvi Male braće u Dubrovniku. Na blagdan 13. lipnja blagoslov djece i cvijeća bit će u 18 sati, a u 19 sati svečanu misu predvodi katedralni župnik don Marin Lučić. Toga dana mise u crkvi bit će u 6.00, 7.00, 8.00, 9.30 i u 11 sati.

Trodnevnica počinje 10. lipnja.

Sv. Antun se također proslavlja i u župama i kapelicama njemu posvećenim.

Blagdan sv. Antuna svečano se slavi u župi sv. Mihajla u Dubrovniku.

Trodnevnica započinje u ponedjeljak 10. lipnja molitvom svečane večernje u 18.30 te misom u 19 sati. U utorak, 11. lipnja, drugi je dan trodnevnice i ujedno 13. utorak Pobožnosti sv. Antunu. Toga dana ujutro će pobožnost biti u 6.45 i misa u 7 sati, a popodne u istom terminu kao i ostale dane trodnevnice.

Na sam blagdan sv. Antuna, 13. lipnja, mise će se slaviti u 6.00, 7.00, 8.00, 10.00 i 19.00 sati. Blagoslov djece (bez mise) bit će u 18.00 sati.

Trodnevnicu i proslavu predvodit će p. Stjepan Ivan Horvat, misionar Krvi Kristove.

Na blagdan sv. Antuna Padovanskog mise u crkvi sv. Antuna u Sustjepanu slavit će se u 7.00, 9.00 i 19 sati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA