32.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestylePROMOCIJA NA IZRAELSKOM TRŽIŠTU Snimljen film o bogatom židovskom naslijeđu u Dubrovniku

PROMOCIJA NA IZRAELSKOM TRŽIŠTU Snimljen film o bogatom židovskom naslijeđu u Dubrovniku

Povodom promocije Dubrovnika na izraelskom tržištu i pokretanja zračne povezanosti između Tel Aviva i Dubrovnika, Turistička zajednica grada Dubrovnika snimila je video o bogatom židovskom naslijeđu u Dubrovniku. Cilj petominutnog videa je predstaviti  židovsku povijest Dubrovnika i Dubrovačke Republike te ukazati na iznimno dugotrajnu i neraskidivu vezu Grada sa svojim židovskim stanovništvom. Video je predstavljen na hebrejskom jeziku, uz engleski titl, a autor i voditelj je dugogodišnji vodič i član Židovske općine Dubrovnik, Matija Singer.

Promotivni video je namijenjen za promociju na društvenim mrežama na izraelskom tržištu te također za distribuciju izraelskim turističkim agencijama, zrakoplovnim prijevoznicima i ostalim partnerima putem Veleposlanstva RH u Izraelu te preko dubrovačkih hotelijera, agencija i Zračne luke Dubrovnik, koji video mogu proslijeđivati svojim izraelskim partnerima.

Dubrovnik će od početka srpnja biti povezan s Izraelom direktnim letovima iz Tel Aviva zrakoplovnim prijevoznicima Croatia Airlines i Arkia Airlines. Arkia Airlines bi trebala povezivati Tel Aviv i Dubrovnik ponedjeljkom i petkom od 2. srpnja do 29. listopada, a Croatia Airlines dva puta tjedno od 15. srpnja.

U 2019. godini, izraelski turisti u Dubrovniku su ostvarili 6322 dolaska i 19481 noćenja, a budući da je Izrael jedna od najprocijepljenijih zemalja svijeta te pozicioniranjem Hrvatske na zelenu listu na tom tržištu, uvođenjem zračne veze, promidžbom i putem promotivnog videa o doprinosu židovskog kulturno-povijesnog naslijeđa dubrovačkom napretku kroz povijest, očekuje se pozitivan rast turističkog prometa s izraelskog tržišta.

Židovski latinist i humanist, poznati pjesnik Didak Pir (također poznat kao Isaia Cohen), rođen u Portugalu, živio u Dubrovniku 50 godina svog života u 16. stoljeću, svojim opusom zauzima zapaženo mjesto u okvirima cjelokupnog europskog latinizma, a pisao je djela koja su neizmjerno važan izvor za proučavanje kulturnog života Grada i Republike tijekom 16. stoljeća. Svetom Vlahu i Dubrovniku, koji su predstavljali nepresušan izvor inspiracije slavnom humanistu, posvetio je velik broj djela, a jedni od njegovih mnogobrojnih stihova su:

‘O tebi pjevam, prečasni Vlaho, o djelima Tvojim

Govorim slavnim, o bitkama dičnim, plemenitoj smrti…’

‘Ovo što promatraš, stranče, ovaj Dubrovnik moćni,

Naslika s poteza par vještog slikara kist.

Ovo je crkva Djevice, ovo zgrada Senata;

Svetoga Vlaha tu vidiš li pozlaćen tron? ‘

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA