3 C
Dubrovnik
Naslovnica Vijesti PROJEKTI GRADA: Vrtići dobili 15 novih prijenosnih računala, konstituirano Vijeće za prevenciju...

PROJEKTI GRADA: Vrtići dobili 15 novih prijenosnih računala, konstituirano Vijeće za prevenciju kriminaliteta

Tijekom prvog dana nove godine, u 14 sati i 45 minuta u Općoj bolnici Dubrovnik rođena je prva beba u 2021. godini. Gradonačelnik Franković uputio je čestitke i želje obitelji Jerosimić na novorođenoj bebi. Održana je i konstituirajuća sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grad Dubrovnika, a za u sklopu projekta “Grad ZA djeca” za potrebe dječjih vrtića nabavljeno je 15 novih prijenosnih računala.

Upućena čestitka gradonačelnika za prvu bebu u 2021. godini

Tijekom prvog dana nove godine, u 14 sati i 45 minuta u Općoj bolnici Dubrovnik rođena je prva beba u 2021. godini. Novorođenom dječaku i njegovoj majci Klaudiji Jerosimić prigodni poklon kojeg je pripremio Grad Dubrovnik uručio je ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić i medicinsko osoblje. 

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitke i lijepe želje obitelji Jerosimić na novorođenoj bebi i novom sugrađaninu, zaželivši im istodobno zdravu i mirnu Novu 2021. godinu. 

Treba spomenuti kako je u dubrovačkoj bolnici u 2020. godini rođeno 902 djece, što je više u odnosu na prethodne godine 2019. i 2018. godinu kada je rođeno nešto više od 800 djece u svakoj od navedenih godina, što je jasan pokazatelj pozitivnih demografskih trendova. 

Održana konstituirajuća sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Dubrovnika

Konstituirajuća sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta i narušavanja javnog reda i mira Grada Dubrovnika održala se online 29. prosinca 2020. pod predsjedanjem Dživa Brčića, pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo.

Nakon predstavljanja članova Povjerenstva, pristupilo se analizi postojećeg stanja te razmatranju osnovnih smjernica za izradu Programa rada Vijeća za prevenciju kriminaliteta. 

Dogovorni su rokovi za dostavu podataka o postojećem stanju, kao i nadopuna dostavljenog Prijedloga programa rada Vijeća, kojeg je pripremio Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo.

Nakon objedinjavanja i usuglašavnja sa svim članovima Povjerenstva, konačni Prijedlog programa rada Vijeća za prevenciju kriminaliteta i narušavanja javnog reda i mira dostavit će se Gradskom vijeću Grada Dubrovnika na raspravu i usvajanje.

Vrtići dobili nova prijenosna računala u sklopu projekta „Grad ZA djecu“

U sklopu projekta  “Grad ZA djecu – poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika” za potrebe gradskih dječjih vrtića nabavljena je dodatna informatička oprema. Riječ je o 15 novih prijenosnih računala ukupne vrijednosti 119.100,00 kuna, a koje je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Naime, informatička oprema prethodno je nabavljena na početku implementacije projekta i to video nadzor, prijenosno računalo i projektor za vrtić Pčelica. U međuvremenu je porastao broj online edukacija usmjerene ka jačanju stručnih kompetencija djelatnica vrtića te je učestala komunikacija s roditeljima putem digitalne tehnologije. Nova računala odgajateljicama i stručnoj službi vrtića omogućit će kvalitetniju provedbu svih planiranih aktivnosti i time bolju razinu usluge u predškolskim institucijama.

Podsjetimo, u prethodnom razdoblju nabavljena je oprema za uređenje igrališta DV Pile te oprema za provođenje Montessori programa, oprema za provođenje sportskog programa i senzorne sobe u ukupnoj vrijednosti od 820 tisuća kuna. Vrtići su dobili i dostavno vozilo vrijedno 136 tisuća kuna.

Uvedena je usluga poslijepodnevne smjene, kao i rad subotom u određenim dječjim vrtićima, pružanje usluge u vrtiću na Lopudu i tijekom ljeta, zaposlili su se brojni odgojitelji, asistenti, djelatnici u tehničkom osoblju i u drugom stručnom kadru poput psihologa, a financiraju se i brojne edukacije za kojim je stručna služba vrtića iskazala interes.

Projekt „Grad ZA djecu – poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika“ ukupne vrijednosti 14.080.986,10 kuna u potpunosti  je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

ETO NAS: S članovima Hpd Sniježnica

S članovima planinarskog društva Sniježnica planirali smo snimiti priču prije dva tjedna, ali kao i mnogi volonteri iz cijele hrvatske neki od...

KRATKI REZOVI: Zombiji u kinodvoranama

U ovotjednom izdanju Kratkih rezova pogledajte: više nego bilo koja druga kriza u ovome mileniju, pandemija koronavirusa je lani prouzročila dramatične...

DUTVNET Mozaik: Srđan i njegova belgijska tragačica Alice/ Kazalište se nije ugasilo niti ga je publika zaboravila/ Dubrovčani o online nastavi …

O potresu u Baniji ili Banovini, kako vam drago, nećemo tako brzo prestati pisati članke i raditi priloge,a potresno i tužno i...

SUSRETI UTORKOM/ Stjepan Simović: u Petrinji sam “na svakom koraku” susretao naše ljude

Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović Simbi nam je iznio svoje dojmove iz Petrinje, objasnio zašto vatrogasci dobro funkcioniraju, koliko su mu...

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić