28.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPROJEKTI GRADA: Vrtići dobili 15 novih prijenosnih računala, konstituirano Vijeće za prevenciju...

PROJEKTI GRADA: Vrtići dobili 15 novih prijenosnih računala, konstituirano Vijeće za prevenciju kriminaliteta

Tijekom prvog dana nove godine, u 14 sati i 45 minuta u Općoj bolnici Dubrovnik rođena je prva beba u 2021. godini. Gradonačelnik Franković uputio je čestitke i želje obitelji Jerosimić na novorođenoj bebi. Održana je i konstituirajuća sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grad Dubrovnika, a za u sklopu projekta “Grad ZA djeca” za potrebe dječjih vrtića nabavljeno je 15 novih prijenosnih računala.

Upućena čestitka gradonačelnika za prvu bebu u 2021. godini

Tijekom prvog dana nove godine, u 14 sati i 45 minuta u Općoj bolnici Dubrovnik rođena je prva beba u 2021. godini. Novorođenom dječaku i njegovoj majci Klaudiji Jerosimić prigodni poklon kojeg je pripremio Grad Dubrovnik uručio je ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić i medicinsko osoblje. 

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitke i lijepe želje obitelji Jerosimić na novorođenoj bebi i novom sugrađaninu, zaželivši im istodobno zdravu i mirnu Novu 2021. godinu. 

Treba spomenuti kako je u dubrovačkoj bolnici u 2020. godini rođeno 902 djece, što je više u odnosu na prethodne godine 2019. i 2018. godinu kada je rođeno nešto više od 800 djece u svakoj od navedenih godina, što je jasan pokazatelj pozitivnih demografskih trendova. 

Održana konstituirajuća sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Dubrovnika

Konstituirajuća sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta i narušavanja javnog reda i mira Grada Dubrovnika održala se online 29. prosinca 2020. pod predsjedanjem Dživa Brčića, pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo.

Nakon predstavljanja članova Povjerenstva, pristupilo se analizi postojećeg stanja te razmatranju osnovnih smjernica za izradu Programa rada Vijeća za prevenciju kriminaliteta. 

Dogovorni su rokovi za dostavu podataka o postojećem stanju, kao i nadopuna dostavljenog Prijedloga programa rada Vijeća, kojeg je pripremio Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo.

Nakon objedinjavanja i usuglašavnja sa svim članovima Povjerenstva, konačni Prijedlog programa rada Vijeća za prevenciju kriminaliteta i narušavanja javnog reda i mira dostavit će se Gradskom vijeću Grada Dubrovnika na raspravu i usvajanje.

Vrtići dobili nova prijenosna računala u sklopu projekta „Grad ZA djecu“

U sklopu projekta  “Grad ZA djecu – poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika” za potrebe gradskih dječjih vrtića nabavljena je dodatna informatička oprema. Riječ je o 15 novih prijenosnih računala ukupne vrijednosti 119.100,00 kuna, a koje je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Naime, informatička oprema prethodno je nabavljena na početku implementacije projekta i to video nadzor, prijenosno računalo i projektor za vrtić Pčelica. U međuvremenu je porastao broj online edukacija usmjerene ka jačanju stručnih kompetencija djelatnica vrtića te je učestala komunikacija s roditeljima putem digitalne tehnologije. Nova računala odgajateljicama i stručnoj službi vrtića omogućit će kvalitetniju provedbu svih planiranih aktivnosti i time bolju razinu usluge u predškolskim institucijama.

Podsjetimo, u prethodnom razdoblju nabavljena je oprema za uređenje igrališta DV Pile te oprema za provođenje Montessori programa, oprema za provođenje sportskog programa i senzorne sobe u ukupnoj vrijednosti od 820 tisuća kuna. Vrtići su dobili i dostavno vozilo vrijedno 136 tisuća kuna.

Uvedena je usluga poslijepodnevne smjene, kao i rad subotom u određenim dječjim vrtićima, pružanje usluge u vrtiću na Lopudu i tijekom ljeta, zaposlili su se brojni odgojitelji, asistenti, djelatnici u tehničkom osoblju i u drugom stručnom kadru poput psihologa, a financiraju se i brojne edukacije za kojim je stručna služba vrtića iskazala interes.

Projekt „Grad ZA djecu – poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika“ ukupne vrijednosti 14.080.986,10 kuna u potpunosti  je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA