33.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiProjekt „TAKE IT SLOW“ u finalu za nagradu National Geographica

Projekt „TAKE IT SLOW“ u finalu za nagradu National Geographica

Projekt „TAKE IT SLOW“, kojeg za Dubrovačko-neretvansku županiju provodi Regionalna agencija DUNEA, jedan je od finalista godišnje nagrade „Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje“ u organizaciji National Geographic Hrvatska i tvrtke Adria Media Zagreb.

National Geographic Hrvatska vođen motom “nadahnjujemo ljude da se skrbe o svom planetu” nagrađiva pojedince, timove, tvrtke i institucije koji najviše pridonose održivosti u Hrvatskoj. Nagradom ‘Žuti okvir’, predstavljeno je 17 ciljeva održivog razvoja, a projekt „TAKE IT SLOW“ kao strateški bilateralni projekt Hrvatske i Italije osmišljen s ciljem upravljanja i promocije Jadrana kao zelene, pametne i održive prekogranične turističke destinacije nominiran je u kategoriji ‘Partnerstvo za ciljeve’.

Fokus projekta je na malim zajednicama na otocima, obali i unutrašnjosti uz Jadransko more bogatima materijalnom i nematerijalnom baštinom koje su očuvale autentični životni stil prilagođen svom prirodnom okruženju. Osnovu projekta čini prekogranična platforma poduzetnika, javnog i znanstvenog sektora Hrvatske i Italije koji će raditi na poticanju izvrsnosti i inovacija u lancu vrijednosti u turizmu baziranom na konceptu pametne specijalizacije. Projekt potiče i promovira zaštitu i promociju krajolika, ruralnu arhitekturu, gastronomiju i stil života kroz održive turističke proizvode, kreativne industrije, umjetnost i ICT tehnologije.

Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji s Općinom Ston će uspostaviti moderni multimedijalni interpretacijski centar jadranske baštine u Kneževom dvoru u Stonu. Osim toga, uredit će se pristupni put srednjovjekovnom kompleksu Pustinja Blaca na otoku Braču, virtualni muzej i kreativni centar u Momjanu te muzej na otvorenome u okolici Šibenika. Projekt je vrijedan nešto više od 28 milijuna kuna, provodi se u sklopu programa Interreg Italija – Hrvatska i sufinanciran je 85 posto sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Pobjednica kategorije ‘Partnerstvo za ciljeve’ je Anastasya Raditya Ležaić čiji istraživački interesi uključuju gospodarsku diplomaciju, održivi razvoj i zeleno poduzetništvo.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA