28.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiProjekt "Grad ZA djecu" - vrtići dobili novo dostavno vozilo

Projekt “Grad ZA djecu” – vrtići dobili novo dostavno vozilo

Pred Dječjim vrtićem „Palčica“ gradonačelnik Mato Franković uručio je novo dostavno Dječjim vrtićima, koje je financirano sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz EU projekt „Grad ZA djecu“. Vozilo je vrijedno 136.598,79 kuna.

„Više puta smo isticali važnost korištenja EU fondova, a ova gradska uprava do sada je osigurala financiranje preko 200 milijuna kuna bespovratnih sredstava, s tim da do kraja mandata možemo dosegnuti milijardu kuna iz europskih fondova“, rekao je gradonačelnik Franković poručivši kako se posebno u vremenima ekonomske krize projekti Grada Dubrovnika mogu i moraju izvoditi financiranjem putem dostupnih fondova Europske unije, a sve s ciljem, naglasio je, podizanja kvalitete života svih skupina naših sugrađana.

Ravnateljica DV Dubrovnik Milan Mustać zahvalila je na donaciji koja će Ustanovi u prvom redu pomoći u segmentu prijevoza hrane za potrebe jedinica Dječjeg vrtića „Pčelica“. Ravnateljica je rekla kako programe dječjih vrtića na području Mokošice pohađa preko 500 djece.

Pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž podsjetila je da je u sklopu projekta „Grad za djecu“ u prethodnom razdoblju već nabavljena oprema za uređenje igrališta DV Pile te oprema za provođenje Montessori programa, oprema za provođenje sportskog programa i senzorne sobe u ukupnoj vrijednosti od 820 tisuća kuna. Nabavljena je i informatička oprema za DV Pčelica (video nadzor, prijenosno računalo i projektor).

U sklopu projekta uvedena je usluga poslijepodnevne smjene, kao i rad subotom u određenim dječjim vrtićima, pružanje usluge u vrtiću na Lopudu i tijekom ljeta, zaposlili su se brojni odgojitelji, asistenti, djelatnici u tehničkom osoblju i u drugom stručnom kadru poput psihologa, a financiraju se i brojne edukacije usmjerene ka jačanju stručnih kompetencija za kojim je stručna služba vrtića iskazala interes.

Podsjetimo, projekt „Grad ZA djecu“ ukupne vrijednosti 14.080.986,10 kuna u potpunosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Nakon faze I ovog projekta, koja završava u travnju 2021. godine, Grad Dubrovnik će nastavak projektnih aktivnosti osigurati prijavom na fazu II.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA