15.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaVijestiPročelnik Brčić: 10 kuna za topli obrok u Dubrovniku nije dovoljno

Pročelnik Brčić: 10 kuna za topli obrok u Dubrovniku nije dovoljno

O tome kako je protekao prvi dan podjele besplatnog obroka u osnovnim školama, razgovaralo se jutros u emisiji Hrvatskog radija “U mreži Prvog“, pri čemu je istaknuta nejednaka opremljenost hrvatskih škola za takvu mjeru.

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje grada Dubrovnika Dživo Brčić rekao je da je prvi dan podjele besplatnih obroka u Dubrovniku “bilo dosta turbulentno”.

– Dosta je problema, resursi na terenu su nešto sasvim drugo u odnosu na ono što je zamišljeno i što je planirano, rekao je Brčić, izrazivši nadu da će u predstojećem razdoblju biti bolje.

Dodao je da neke škole nisu odmah počele s podjelom obroka zbog nedostatka prostornih i ljudskih kapaciteta, pa se moraju koristiti vanjskim suradnicima, s kojima je u ovo vrijeme u Dubrovniku “nezgodna situacija”. Ocijenio je da 10 kuna ili 1,33 eura, koliko je za ovu mjeru osigurano na dan po učeniku, u Dubrovniku nije dovoljno da bi djeca dobila topli obrok.

Glavni tajnik Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola i ravnatelj zagrebačke Osnovne škole A. G. Matoš Antonio Jurčev rekao je da je prema njihovim informacijama velika većina škola uspjela krenuti s mjerom, koju je opisao kao hvalevrijednu. Bilo je određenih problema u Dubrovačko-neretvanskoj i još nekim dalmatinskim županijama, ali su većinom uspješno riješeni, rekao je Jurčev, ističući da je jedan od većih problema nejednakost u opremljenosti i veličini škola.

– Imamo škola koje stvarno nemaju prostornih uvjeta da mogu takvu mjeru provesti i o tome će se morati voditi briga u skorijoj budućnosti, poručio je.

Jurčev je rekao i da tržnica ili trgovine u Dubrovniku sigurno nemaju iste cijene kao možda u Slavoniji, pa se za deset kuna sigurno ne može dobiti ista kvaliteta ili vrijednost obroka.

Više pročitajte ovdje.

FOTO: Ilustracija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA