16.8 C
Dubrovnik
Utorak, 27 veljače, 2024
NaslovnicaVijestiPročelnica Brnin na otvorenju međunarodne konferencije “Rat i demokracija: centralnoeuropske demokracije pod...

Pročelnica Brnin na otvorenju međunarodne konferencije “Rat i demokracija: centralnoeuropske demokracije pod pritiskom”

Pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin sudjelovala je danas u Studentskom domu na svečanom otvorenju međunarodne konferencije “Rat i demokracija: centralnoeuropske demokracije pod pritiskom”.  

Tom prigodom pročelnica Brnin uvodno je u ime Grada Dubrovnika pozdravila sve sudionike konferencije, a pitom je istaknula snažne utiske koje na društvo i pojedinca ostavlja rat u Ukrajini, spomenuvši kako je izuzetno važno promišljeno djelovanje u novonastalim prilikama, ali i onim budućim koje donose prije svega mir, prosperitet i sigurnost. 

Ovogodišnje 27. izdanje CEPSA dvodnevne konferencije bavit će se pitanjima novonastalih međunarodno političkih i ekonomskih okolnosti, a koje na poseban način utječu na srednjoeuropsku demokraciju. Raspravljat će se o izazovima političkih sustava u središnjoj europi, djelovanju u području vanjske i obrambene politike,  ali i o kvaliteti demokracije, koja je poprimila snažne udarce nastalim ratom u Ukrajini. 

Organizatori ovog stručnog događaja su Hrvatsko politološko društvo, Sveučilište u Dubrovniku i Srednjoeuropsko udruženje političkih znanosti (CEPSA). 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA