29.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestylePRIRODOSLOVNI MUZEJ: odveli su djecu na placu u Grad da kupe kod...

PRIRODOSLOVNI MUZEJ: odveli su djecu na placu u Grad da kupe kod Pera s Brgata pipun, a tete Marije iz Župe bosiok

Prirodoslovni muzej i ove godine organizira program Kreativno ljeto u Muzeju, tijekom kojega se uči o kulturnoj i prirodnoj baštini kroz igru i kreativno izražavanje. Organizatorice su najavile mnoštvo prirodoslovne zabave i smijeha u atriju Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik prilagođenog djeci nižih razreda osnovne škole.

Danas su u sklopu programa Kreativno ljeto u Muzeju išli u spenzu na Placu, a njihove objavljene fotografije na društvenim mrežama jednostavno nisu mogle proći nezapaženo. Kod gospođe Vere iz Konavala su kupili dinju, kod Pera s Brgata pipun i česan, a u tete Marije iz Župe su kupili bosiok i poverune.

Djeci je bilo zabavno, ali iznad svega i poučno.

Sve je to osmišljeno sa ciljem stjecanja navika da treba jesti zdravo, ali i da uvijek treba dati prednost lokalnim i sezonskim proizvodima.

U kreativnom dijelu radionice od plastelina je nastalo pravo malo voće i povrće, ali i kuhana jela kao npr. punjene paprike.

Ovo je samo jedna crtica u nizu odlično osmišljenih sadržaja Prirodoslovnog muzeja, odnosno ravnateljice Ane Čučević i njenih odličnih suradnica koje kroz igru i zabavu stvaraju iznimno edukativne i smislene poruke za djecu, a s temama iz svog znanstvenog interesa sve uzraste.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA