31.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPriprema se transport pacijenata s krajnjeg juga helikopterima

Priprema se transport pacijenata s krajnjeg juga helikopterima

Ministar Beroš kazao je kako se trenutno priprema sustav transporta bolesnika s krajnjeg juga helikopterima. “Transport COVID pozitivnih pacijenata je nešto drugačiji. Trenutačno pripremamo letjelice Hrvatske vojske, kako bi i pacijenti i posada bili sigurni”, zaključio je ministar Beroš.

– Transport teških bolesnika s krajnjeg juga putem vozila hitne medicinske pomoći nije optimalan. Do sada nam je tu uskakala Hrvatska vojska, no transport COVID pozitivnih pacijenata je drugačiji. U ovom trenutku se vrši prenamijena tih letjelica kako bi one bile sigurne za pacijente ali i za posadu – kazao je ministar Beroš o transportu pacijenata s juga Hrvatske.

– Nema imunoloških testova kojim bi se predvidjelo da su oni koji su preboljeli virus zaštićeni. Oni se razvijaju na tržištu te razmišljamo kako bi ih u trenutku kad budu dostupni koristili za testiranje zdravstvenih djelatnika – kazala je Alemka Markotić.

Ministar Božinović objasnio je kako ekipe informatičara rade na otklanjanju poteškoća na izdavanju e-propusnica.

– Veliku mi dvojbu izaziva broj zaprimljenih zahtjeva za izdavanjem propusnica. Moramo vodit računa da ne putuje veći broj ljudi nego je potrebno – pojasnio je Božinović.

Tomislav Capak kazao je kako je zaražno 57 liječnika, 10 stomatologa, 53 medicinske sestra, šest magistara te osam osoba iz administracije.

– Pet osoba iz Crvenog križa je u samoizolaciji, tri osobe iz Hrvatske vatrogasne zajednice, 13 osoba je u samoizolaciji u sustavu HGSS-a. Imamo osam pozitivnih vojnika, od toga četiri u Litvi, a četiri u Hrvatskoj. Pozitivan je i jedan zaposlenik u administraciji, dok je sto osoba u samoizolaciji. Svi pozitivni imaju blaže simptome, nitko nije hospitaliziran – kazao je ministar Božinović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA