32.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaPRIOPĆENJE HDZ-a: Još jedan "srđevac" koristi, a ne plaća koncesiju na pomorsko...

PRIOPĆENJE HDZ-a: Još jedan “srđevac” koristi, a ne plaća koncesiju na pomorsko dobro

Tajnik Gradskog odbora HDZ-a, Roberto Krile uputio je novo priopćenje za medije u kojem je prozvao “srđevca” Mata Krilu, koji kako je naveo, od 2017. ima taraca na pomorskom dobru na Lapadskoj obali za koju ne plaća koncesiju. Posjetimo tajnik dubrovačkog HDZ-a je zbog ne plaćanja koncesije na pomorskom dobru prozvao Anamariju Miletić, predsjednicu GK Lapad. ” Ne možemo se ne pitati kriju li se upravo iza ova dva slučaja stranaka Možemo i Srđ je Grad pravi motivi protivljenja novom Zakonu o pomorskom dobru”, naveo je u priopćenju Roberto Krile.

“Samo su tri dana bila potrebna da bi se u potpunosti razotkrilo licemjerje članova stranke Srđ je Grad.

Nakon što smo slučaj „Orka“, u kojem već cijeli niz godina Anamarija Miletić predsjednica Gradskog kotara Lapad ne plaća koncesiju na pomorskom dobru, iznijeli u javnosti kontaktirali su nas naši sugrađani i rekli nam kako u GK Lapad postoji još jedan ugostiteljski objekt koji bespravno koristi pomorsko dobro.

Svega nekoliko desetaka metara od objekta Anamarije Miletić nalazi se ugostiteljski objekt „Škar“ u vlasništvu još jednog ‘srđevca’ Mata Krile, koji po tvrdnjama naših sugrađana s Lapadske obale od 2017. godine ima taracu na pomorskom dobru za koju također ne plaća koncesiju.

Koristeći se institutom prava na pristup informacijama doznali smo da ni „Orka“ u vlasništvu Anamarije Miletić ni „Škar“ u vlasništvu Mata Krile u posljednjih osam godina nisu čak ni podnijeli zahtjev za koncesijsko odobrenje. Jasno, to im nije smetalo da bespravno koriste pomorsko dobro i na njemu zarađuju novac.

Ne možemo se ne pitati kriju li se upravo iza ova dva slučaja stranaka Možemo i Srđ je Grad pravi motivi protivljenja novom Zakonu o pomorskom dobru. Naime, Možemo i SJG se zalažu da gradovi ne dobiju ovlasti kontrole i nadzora na pomorskom dobru jer da su takve ovlasti gradski komunalni redari imali do sada – ovakvi slučajevi u kojima „srđevci“ bespravno zarađuju privatizirajući pomorsko dobro, ne bi bili mogući.

Zaista, kako je i naziv tribine Možemo i Srđ je Grad, „nije dobro za pomorsko dobro“ iz perspektive onih koji su uzurpirali i privatizirali pomorsko dobro radi svog, u eurima mjerljivog, privatnog interesa.

Političku stranku Srđ je Grad pozivamo da se očituje o ovim slučajevima te da se distancira od ovakvih ljudi, kojima ništa nije sveto osim vlastitog špaga”.

S poštovanjem,

Tajnik Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik

Roberto Krile

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA