26.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestylePRILIKA ZA PROVESTI DAN U PRIRODI U nedjelju biciklijada novouređenom Ćirovom stazom...

PRILIKA ZA PROVESTI DAN U PRIRODI U nedjelju biciklijada novouređenom Ćirovom stazom na relaciji Vojski do – Mihanići

Biciklijada Ćirovom trasom na relaciji Vojski do-Mihanići u Konavlima održat će se u nedjelju 13. studenoga, s početkom u 13:30 sati na Vojskom dolu.

Biciklijada je jedna od aktivnosti projekta „Cross-border Thematic Tourism Destination: Old Narrow Gauge Railway ĆIRO” (ĆIRO II), Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora. U sklopu aktivnosti projekta ĆIRO II, u Vojskom dolu na lokaciji bivše željezničke stanice, uređen je piknik park sa stolovima i klupama. Također, uređeno je dječje igralište namijenjeno djeci starijoj od tri godine, sa spravama za balansiranje (steperi, viseći most, klimava greda, žičani most, majmunski most i izlomljena greda). Na lokaciji u Mihanićima pored kružnog tunela  uređeno je vanjsko vježbalište, koje će se također obići tijekom biciklijade.

Za sve koji žele posjetiti stazu i provesti dan u prirodi, a nisu u mogućnosti biciklirati, planirana je organizirana pješačka tura, koja će krenuti istovremeno s biciklijadom. Za vrijeme biciklijade, spomenuto dječje igralište na Vojskom dolu, početnoj točki događanja, biti će na raspolaganju roditeljima i djeci, što je prilika i najmlađima da se upoznaju s novim sadržajima na Ćirovoj trasi. Novouređeni prostor u potpunosti je namijenjen relaksaciji u prirodi i dječjoj edukaciji kroz igru.

Općina Konavle poziva sve zainteresirane da se priključe ovom događanju koje je besplatno za sve sudionike. Za one koji nemaju vlastiti bicikl, na raspolaganju će biti 30 bicikala koje će se moći koristiti tijekom biciklijade.

Uređenje Ćirove trase brojnim dodatnim sadržajima glavne su odlike i ciljevi projekta „Cross-border Thematic Tourism Destination: Old Narrow Gauge Railway ĆIRO” (ĆIRO II) koji jača i povećava raznolikosti turističke ponude Hercegovine, Dubrovačko-neretvanske županije i Bokokotorskog zaljeva, kroz razvoj zajedničke tematske turističke destinacije. Ovim projektom dodatno se valorizira cikloturistički potencijal trase nekadašnje uskotračne željeznice.

Ukupna vrijednost projekta za sve prekogranične partnere je 1.770.362,68 eura, a sredstvima Europske unije sufinancirano je 85 posto, odnosno 1.504.808,26 eura.

Sadržaj ovog priopćenja isključiva je odgovornost Općine Konavle.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA