30.8 C
Dubrovnik
Petak, 12 srpnja, 2024
NaslovnicaCrna kronikaPRIJEVARA NA KUĆNOM PRAGU: Uzeo tri tisuće kuna kako bi namjestio TV...

PRIJEVARA NA KUĆNOM PRAGU: Uzeo tri tisuće kuna kako bi namjestio TV signal, a potom odnio i uređaj

Nakon što je Policijska postaja Ston zaprimila prijavu 73-godišnjakinje o krađi TV uređaja, provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je počinitelj navedenog kaznenog djela 50-godišnji muškarac s područja Virovitičko-podravske županije.

Naime, prošlog tjedna oštećena je sjedila ispred svoje kuće kada je do nje došla ženska osoba koju je iz viđenja poznavala od ranije i koju je zamolila  da joj namjesti TV uređaj koji je, uslijed promjene signala, prestao raditi.

Sljedećeg dana spomenuta ženska osoba došla je u pratnji nepoznatog muškaraca  koji nije namjestio televizor već ga je zamijenio novim i to starijim, te je za navedenu uslugu tražio  novčani iznos od tri tisuće kuna kojeg mu je ona i dala. Nakon navedenog, nepoznati muškarac je napustio kuću i njezin TV uređaj uzeo sa sobom.

Policija je kriminalističkim istraživanjem vrlo brzo utvrdila idenitet počinitelja, te protiv spomenutog 50-godišnjaka, podnijela kaznenu prijavu za kazneno djelo „Prijevara“ nadležnom državnom odvjetništvu.

Prijevare na kućnom pragu – savjeti građanima

Ovom prilikom još jednom skrećemo pozornost svim građanima, a posebno onim starije životne dobi, da s posebnom pozornošću primaju nepoznate osobe u svoj dom. Također molimo mlađe sugrađane da upozore starije članove svojih obitelji na pojavne oblike prijevara i načine na koje se mogu zaštiti kako ne bi postali žrtve ovih kaznenih djela.

Kako bi se zaštitili savjetujemo vam da:

•  U slučaju nenajavljenih posjeta, ne otvarajte vrata dok ne provjerite tko je posjetitelj i što želi!

•  Vjerodostojnost posjetitelja provjerite bez otvaranja vrata kroz ”špijunku” ili korištenjem sigurnosnog lanca!

• Ne ustupajte osobne podatke jer je njihovo prikupljanje protuzakonito i cilj mu je zlouporaba!

• Ako je nepozvana osoba uporna u nakani ulaženja u vaš dom, o tome žurno obavijestite policiju na broj 192 ili susjede!

•  Dojavite službi 192 sva opažanja o sumnjivim i nepoznatim osobama!

•  Pomozite svojim starijim susjedima, pripazite ih! Oni su najčešće mete tzv. prijevara na kućnom pragu! Upoznajte ih s ovom obavijesti!

FOTO:Ilustracija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA