11.8 C
Dubrovnik
Subota, 3 prosinca, 2022
NaslovnicaVijestiPri kraju radovi na tri kilometra ceste Mrčevo - Kliševo

Pri kraju radovi na tri kilometra ceste Mrčevo – Kliševo

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima obišao je danas radove na sanaciji nerazvrstane ceste Kliševo-Mrčevo. Radovi na investiciji vrijednoj oko 8,5 milijuna kuna u Gornjim selima privode se kraju. Cestovna rekonstrukcija obuhvaća sanaciju dionice duge 3,2 kilometra punog profila ceste od 5,5 metara, postavljanje zaštitne cestovne ograde na pojedinim dijelovima, dok će se na ulazu u mjesta Kliševo i Mrčevo postaviti i nova javna rasvjeta te nogostup.

Kraj radova na novoj dvotračnoj cesti očekuje se početkom ožujka, istaknuo je gradonačelnik Franković, dodavši kako je započeto projektiranje ceste od Mrčeva do Riđice, s ciljem spajanja na Majkove.

– Ova cestovna investicija u budućnosti će zasigurno povećati kvalitetu života na Gornjim selima, omogućiti normalno komuniciranje, širenje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i dolazak izletničkih autobusa te bržu povezanost sa Gradom Dubrovnikom. Upravo će osiguravanje kvalitetne infrastrukture omogućiti mladima ljudima bolju perspektivu za ostanak u Gornjim selima i povratak ljudi na područje Dubrovačkog primorja – naglasio je gradonačelnik Franković prilikom obilaska.

Govoreći o nastavku ulaganja u cestovnu povezanost ovog područja, gradonačelnik Franković dodatno je napomenuo kako je u tijeku projektiranje ceste koja će spojiti Osojnik s Ljupčem. Prema riječima gradonačelnika, jedan je to od najvažnijih prometnih infrastrukturnih projekata u svrhu povezivanja s Pobrežjem te konačno s Mostom dr.Franja Tuđmana, čime će se otvoriti novi alternativni koridor povezivanja gradskog područja s Gornjim selima te dalje prema Dubrovačkom primorju.

Obilasku radova na Gornjim selima prisustvovao je i gradski vijećnik Ivo Lučić koji je istaknuo je kako je zadovoljan ulaganjima u cestovnu obnovu na Gornjim selima te je kazao kako su time dobiveni jednaki uvjeti za život i funkcioniranje stanovništva tog područja.

Podsjetimo kako sanaciju cjelokupne ceste izvodi tvrtka Tehnogradnjau sklopu programa pojačanog održavanja gradskih prometnica, uz nadzor upravnog odjela za promet Grada Dubrovnika.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

KOMENTAR TJEDNA