20 C
Dubrovnik
Naslovnica Crna kronika Preminuo zlatomisnik don Frano Dragun, svećenik Dubrovačke biskupije

Preminuo zlatomisnik don Frano Dragun, svećenik Dubrovačke biskupije

Umirovljeni svećenik Dubrovačke biskupije don Frano Dragun preminuo je u subotu, 29. kolovoza 2020. godine u Općoj bolnici u Dubrovniku, u 78. godini života i 51. godini svećeništva. Pokop pokojnika bit će u rodnoj župi Kraljeva Sutjeska, na groblju u Zajezdi, u utorak, 1. rujna u 17 sati.

Don Frano Dragun rodio se 8. travnja 1943. u Zajezdi, Kraljeva Sutjeska, u Bosni i Hercegovini od roditelja pokojnih Šima i Mande r. Jurić. Pučku školu pohađao je u Čatićima i Kraljevoj Sutjesci, gimnaziju u sjemeništu u Dubrovniku i Splitu, te teologiju u Splitu. Za svećenika je zaređen 22. lipnja 1970. godine u Rimu po rukama kardinala John-a Wright-a, prigodom proglašenja svetim Nikole Tavelića.

Prvu svećeničku službu vršio je u Goveđarima gdje je bio upravitelj župe u od 1970. do 1973. godine. Zatim je tri godine upravljao župom na Koločepu, pa župom u Račišću od 1976. do 1987. godine. U tome periodu kratko je i ekskurirao župu u Korčuli 1985. godine. Kao župni pomoćnik služio je u Vela Luci od 1987. do 1989., zatim je bio upravitelj župe u Trstenom od 1989. do 1993. Četrnaest godina bio je upravitelj župe u Putnikoviću (s Brijestom) i Žuljani, od 1993. do 2007. godine. Nakon službe župnika na Osojniku od 2007. do 2010. godine, je umirovljen. Posljednje godine života proveo je u novom svećeničkom domu u Dubrovniku gdje je 22. lipnja ove godine proslavio i svoju zlatnu misu.

Dubrovačka biskupija zahvaljuje svima koji su na bilo koji način brinuli za don Frana u posljednje vrijeme dok se borio s bolesti, osobito ravnatelju i osoblju Svećeničkog doma u Dubrovniku, liječnicima i osoblju Opće bolnice u Dubrovniku i ravnatelju, liječnicima i osoblju KBC-a Sestara milosrdnica u Zagrebu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

KRATKI REZOVI – FESTIVALSKO IZDANJE: Laureati Dana hrvatskog filma, frankofoni filmovi

U ovotjednom izdanju Kratkih rezova pogledajte osvrt na 29. izdanje Dana hrvatskog filma koji su završili dodijelom nagrada najbojim novim domaćim kratkim...

KRATKI REZOVI: “Mater”, “Mulan”, 15. Trash Film Festival …

U ovotjednom izdanju Kratkih rezova pogledajte osvrt na film "Mater" - naslov najboljega filma regije na beogradskom FESTu, nagrada za najbolju glumicu...

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić