31.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaPremijer Andrej Plenković smijenio je ministra gospodarstva Davora Filipovića

Premijer Andrej Plenković smijenio je ministra gospodarstva Davora Filipovića

Premijer Andrej Plenković smijenio je ministra gospodarstva Davora Filipovića nakon izbijanja nove velike afere u vlasti. Nacional je, podsjetimo, objavio transkript u kojem Filipovićev savjetnik Jurica Lovrinčević, prema tvrdnjama tjednika, reketari lokalnu Mrežu TV.

Plenković je smijenio i Filipovićevog savjetnika. 

“Ako se razgovor pokaže točnim to je školski primjer koruptivnog djelovanja. Prvi dio je vezan uz oglašavanje, a drugi na političko komplotiranje”, kazao je Plenković na izvanrednoj konferenciji za novinare koja je upravou tijeku.

On tvrdi da je Lovrinčević davao informacije oporbi, prije svega Mostu, kako bi ih koristili protiv vlade. 

“Ispada je taj isti gospodin pouzdanik Mosta. To sve navodi do jasnog političkog zaključka da nemam više povjerenja u ministra koji ga je doveo na vlastitu inicijativu. Ja sam se pitao zašto čovjek s takvim backgoundom, pitao sam zašto on upće želi raditi u ministarstvu”, rekao je. 

“Čista sprega tog gospodina, medija i dijela oporbe. Mi smo u političkom smislu vidjeli potpuno razotkrivanje Mosta. Oni su dostavljeno fabricirali i koristili protiv vlade. Ovo je bez presedana. Potpuno odbacujemo teze da je bivši savjetnik bio nekakav moj pouzdanik i miljenik. Mi smo se u cijelom ovom periodu vidjeli dva ili tri puta”, dodao je.

“Razgovarao sam s ministrom, on tvrdi da nije imao nikakvih saznanja o tome. Odlazi zato što je izabrao čovjeka koji je trebao biti savjetnik, a ne dilati informacije oporbi”, rekao je.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA