30.8 C
Dubrovnik
Petak, 12 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaPredstavljena zbirka poezije ''Dubrovački spomenar''

Predstavljena zbirka poezije ”Dubrovački spomenar”

U organizaciji Udruge samostalnih umjetnika Dubrovnik i Dubrovačkih knjižnica u Saloči od zrcala, održalo se predstavljanje zbirke poezije ”Dubrovački spomenar koja sadrži pjesme deset dubrovačkih autora.

U prvoj zbirci poezije ovog koncepta pjesme su napisali: Aurelija Nadilo, Zvjezdana Macura, Katica Protić, Diana Hilje, Antun Anđelić, Valentina Vukman Zelić, Nenad Kera, Mihaela Zekić, Kristina Skako i Ana Bašić. Večer poezije glazbom je uveličala Katarina Mrvalj, učenica Umjetničke škole Luke Sorkočevića.

‘’Dubrovački spomenar” s podnaslovom ‘četiri godišnja doba’ je jedan zatvoreni krug i pjesme su postavljene poput godišnjih doba. Svaki od deset autora napisao je više različitih pjesama, tematski uglavnom vezanih za Grad, more, mladost i ljubav. Spomenar počinje pjesmom ‘’Prijateljici’’ Aurelije Nadilo, a završava pjesmom ‘’Sati’’ Ane Bašić.

– Na ideju kako nazvati ovu zbirku došla sam tako jer sam se sjetila kako smo u školama vazda ispunjali spomenare jedni drugima, ispisivali pjesme i crtali razne sličice – objasnila je Ana Bašić, predsjednica USUD-a, naglasivši kako postoji mnogo umjetnika koji su ‘samozatajni’, a cilj Udruge je okupiti što više njih i ‘natjerati ih da izađu iz tog zatvorenog kruga’.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA