31.8 C
Dubrovnik
Petak, 12 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPredstavljen Strateški marketinški i operativni plan hrvatskog turizma

Predstavljen Strateški marketinški i operativni plan hrvatskog turizma

Prvi zaključci Strateškog marketinškog i operativnog plana hrvatskog turizma za razdoblje do 2026. godine predstavljeni su danas na Danima hrvatskog turizma u Šibeniku. Uvodni govor u koje je naglasio važnost ovog dokumenta održao je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, pritom istaknuvši kako je svrha ovog plana pomoći hrvatskom turističkom gospodarstvu da kroz turizam ostvari veći prihod, osigura održivi rast, pozicionira Hrvatsku kao jedan od vodećih turističkih brendova na svijetu te osigura zadovoljstvo i odanost turista.

„Dubinska analiza pokazala je kako Hrvatska, kao turistička destinacija, posjeduje niz prednosti, od ljepote krajolika na obali i kontinentu pa sve do bogate kulturno povijesne baštine, dobre infrastrukture, a tu su i uvijek gostoljubivi domaćini. Sve ovo su iznimno vrijedni i dragocjeni resursi koje moramo dodatno valorizirati, a to ćemo ovim dokumentom, uvjeren sam, ostvariti u budućem razdoblju“, poručio je direktor Staničić, pritom naglasivši kako analize pokazuju da je 78 posto prethodnog Strateškog marketinškog plana uspješno provedeno i realizirano.

Na predstavljanju novog plana bili su prisutni i predstavnici zajednice ponuditelja koji izrađuju ovaj strateški dokument, odnosno Eulogio Bordas iz T.H.R.-a, Siniša Topalović iz Horwath HTL te Božo Skoko iz Millenium promocije. Oni su se složili kako Hrvatska mora biti prepoznatljiva po širokoj i kvalitetnoj turističkoj ponudi i proizvodima, odnosno istaknuli su kako je potreban snažniji odmak od percepcije Hrvatske kao ljetne odmorišne destinacije kroz izgradnju imidža naše zemlje kao turističke destinacije visoke vrijednosti.  

Upravo je to posebno naglašeno u sklopu novog Strateškog marketinškog i operativnog plana hrvatskog turizma, koji definira nove ciljeve, ali i komunikacijsku strategiju. Pritom će posebni naglasak biti na održivosti, digitalizaciji kao ključnoj odrednici konkurentnosti, jačanju kvalitete usluga te na novom pristupu marketinškim aktivnostima. Tako je cilj da turistička Hrvatska već do 2026. bude prepoznata kao održiva destinacija visoke vrijednosti te koja pritom nudi široki spektar autentičnih kvalitetnih turističkih doživljaja različitim segmentima potrošača.

Ta će se vizija ostvariti korištenjem ključnih konkurentskih prednosti, dok su strateški prioriteti fokusirani na vodeće proizvodne brendove unutar portfelja turističkih proizvoda, kao što su iskustvo u prirodi, citybreak, MICE, odmor u hotelima uz more, nautički turizam i sl. S druge strane, kao proizvodni brendovi podrške razvijat će se hrvatska ruralna iskustva, wellness i zdravstveni turizam, avantura i sport, gastronomska iskustva, otoci i more te privatni smještaj i kampovi, dok će se kao komplementarni proizvodni brendovi isticati kulturna iskustva, festivali i događanja te riječna krstarenja.

„Vođeni smo time da Hrvatska postane ultimativna europska turistička destinacija, a njezin turistički brend jedan od najpoznatijih, najinspirativnijih i najpoželjnijih“, zaključili su kreatori plana.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA