33.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPredstavljen novi paket mjera Vlade

Predstavljen novi paket mjera Vlade

Premijer Andrej Plenković i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović danas će sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća predstaviti novi paket Vladinih mjera za ublažavanje inflatornih učinaka i porasta cijena energenata. Premijer toga je Plenković mjere predstavio predstavnicima Zajednice gradova, a potom i koalicijskim partnerima, navodi N1 televizija.

“Suština mjera je da građani uživaju zaštitu od velike inflacije još narednih šest mjeseci za električnu energiju i narednih godinu dana sve ostale mjere, ukljčujući i cijenu plina”, rekao je saborski zastupnik Silvano Hrelja nakon koalicijskog sastanka.

“Intervencijama iz proračuna i na teret solidarnosti svih građana pokušava se amortizirati utjecaj velike inflacije”, dodaje.

Rekao da ostaje i jednokratna novčana pomoć za najugroženije – umirovljenici.

“Inače se povećava i iznos za dječji doplatak i pojavljuju se neke nove stavke vezano uz koeficijente za slobodne umjetnike. Krug ovih mjera se proširio. Treba reći, kad određujemo specifičnu težinu tih mjera, trošak subvencije električne energije je za 2,1 milijuna građana, on se reflektira na njih, samo taj trošak je otprilike 600 milijuna eura, dok je za pomoć građanima, poduzetnicima preostalih milijardu eura. Ukupno je to, da se izrazim po starom, 12 i pol milijardi kuna”, rekao je Hrelja.

Što se tiče jednokratnog dodatka za umirovljenike, on će izgledati ovako: Svi koji imaju mirovinu do 260 eura dobit će 160 eura pomoći, oni koji imaju od 260 do 330 eura dobit će 120 eura, oni s mirovinom od 330 do 470 eura dobit će 80 eura, a oni s mirovinom od 470 do 610 eura dobit će 60 eura dodatka.

Više ovdje.

FOTO: Ilustracija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA