30.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestylePredstavljanje monografije Filmski otok – 20 godina Ljetne škole filma Šipan

Predstavljanje monografije Filmski otok – 20 godina Ljetne škole filma Šipan

Predstavljanje monografije Filmski otok – 20 godina Ljetne škole filma Šipan održat će se u okviru manifestacije FESTA 2024 DUBROVNIK u četvrtak 1. veljače s početkom u 18 sati i 30 minuta u dvorani Visia. U predstavljanju knjige sudjelovat će Iris Lobaš Kukavičić, Kornelija Koncul, Vinko Rožić, Nils Neubert i Miro Bronzić, a uvodno će biti prikazan i dokumentarni film o Ljetnoj školi filma Šipan „Posao iz snova” autora Zorana Čatića iz 2016.

Ljetna škola filma Šipan u organizaciji udruge Škola filma Šipan jedinstvena je manifestacija koja svakog ljeta ovaj otok pretvara u pravu malu filmsku oazu. Prvi dio programa su filmske radionice za djecu u kojima po sistemu od ideje do premijere, a uz pomoć mentora profesionalaca iz svijeta filmske produkcije, mladi filmaši na kreativan način uče o filmu i medijima. I dok se tijekom dana otok pretvara u filmski set na kojem se stvaraju novi mladi glumci, redatelji, snimatelji, fotografi itd. u večernjim satima u otvorenom kinu cijeli otok, mnogobrojni turisti, ali i publika koja na programe dolazi iz šire okolice, uživa kako u probranim filmovima kino programa tako i u predstavama, koncertima i ostalim popratnim sadržajima otvorenog kina.

Udruga filmove nastale u radionicama često šalje na festivale filmskog stvaralaštva djece i mladih u zemlji i svijetu, a u proteklom razdoblju skupili su velik broj nagrada i priznanja među kojima se ističu višestruke pobjede na Državnoj reviji filmskog stvaralaštva djece u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza. Također, u suradnji s javnom ustanovom Kinematografi Dubrovnik, Škola filma Šipan sudjeluje u organizaciji jednog takvog festivala – Festivala filmskog stvaralaštva djece i mladih zemalja Mediterana – popularnog DUFF-a.

Grad Dubrovnik  je povodom ovog velikog jubileja udruzi Škola filma Šipan ove godine dodijelio Nagradu Grada Dubrovnika koja će joj biti uručena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća na Kandeloru.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA