12.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 21 veljače, 2024
NaslovnicaInfocentarPredstavljanje knjige i otvaranje izložbe Tomislava Marijana Bilosnića

Predstavljanje knjige i otvaranje izložbe Tomislava Marijana Bilosnića

U Klaustru franjevačkog Samostana Male braće, u utorak 23. kolovoza 2022. godine s početkom u 20 sati, bit će predstavljena zbirka „Molitva svetom Franji“objavljena na 25 jezika i 5 pisama svijeta, na kojoj je autoru čestitao i Sveti Otac papa Franjo udijelivši mu i Apostolski Blagoslov. U programu predstavljanja knjige uz autora sudjeluju i fra Josip Sopta, gvardijan Male braće, izv. prof. dr. sc. Sanja Knežević, prof. Irja Jerković, Andreja Dujić, voditeljica Umjetničke udruge SebastijanArt i Vinko Čenić, dok u glazbenoj pratnji sudjeluju prof. Hrvoje Jugović i Josip Čenić&Matko Dišipulo (Dubrovački kavaljeri) i prijatelji.

Izložba slika Tomislava Marijana Bilosnića „Duhovi sa zadarskog Foruma“ bit će otvorena u srijedu 24. kolovoza 2022. godine s početkom u 20 sati u Galeriji Sebastijan u Ulici Sv. Dominika 5., u Dubrovniku. Na izložbi će biti prikazano osamnaest slika velikog formata iz Liburnskog ciklusa, koji govore o autorovom „poistovjećivanju sa starosjediocima liburnskih gradina, s uljuđenim građanima rimskih kolonija i municipija“, kako stoji u katalogu. Uz Tomislava Marijana Bilosnića na otvaranju izložbe sudjeluju prof. Ivan Viđen, izv. prof, dr. sc. Sanja Knežević, prof. Irja Jerković i Andreja Dujić, uz glazbenu pratnju Josipa Čenića&Matka Dišipula (Dubrovački kavaljeri) i prof. Hrvoja Jugovića.

Tomislav Marijan Bilosnić je ugledni hrvatski umjetnik i slikar, koji ove godine obilježava svoj umjetnički i životni jubilej, životom i radom vezan je uz Zadar i zadarski prostor što i kazuje naslov njegove izložbe. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA