9.8 C
Dubrovnik
Petak, 3 veljače, 2023
NaslovnicaKulturaPredstavljanje knjige “Bokobran: razgovori o kulturi i umjetnosti Boke kotorske”

Predstavljanje knjige “Bokobran: razgovori o kulturi i umjetnosti Boke kotorske”

Druga tribina ciklusa “U susret sv. Vlahu” održat će se u četvrtak 26. siječnja u 19.30 sati u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku.

Na tribini će biti predstavljena knjiga autorice Nevenke Šarčević “Bokobran: razgovori o kulturi i umjetnosti Boke kotorske”.

Knjigu će uz autoricu predstaviti urednica knjige dr. sc. Katarina Horvat-Levaj (Institut za povijest umjetnosti) i don Robert Tonsati (Ured za kulturu i kulturna dobra Kotorske biskupije) dok će moderator večeri biti povjesničar umjetnosti Ivan Viđen (Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije).

Ova zanimljiva knjiga u osam cjelina donosi razgovore koje je autorica vodila o povijesti, arheologiji, zaštiti spomenika, povijesti umjetnosti i crkvene povijesti područja Boke kotorske. Stručnjaci raznih profila na stranicama ove knjige progovaraju o probranim temama teritorija na kojemu su se stoljećima događali zanimljivi kulturni dodiri i stilska preplitanja. Impozantno kulturno nasljeđe ovoga Dubrovniku susjednog prostora predstavlja se tako na nov i svjež način podsjećajući da se u Boki kotorskoj nalaze neka od antologijskih djela kulturne baštine na istočnoj obali Jadrana.

Izdanje je objavljeno u zajedničkom poduhvatu Kotorske biskupije, Instituta za povijest umjetnosti i nakladničke kuće ArTresor 2019. Godine. Recenzenti su akademik Tonko Maroević i akademik Radoslav Tomić, urednica je dr. sc. Katarina Horvat-Levaj, a fotografije kojima je knjiga bogato opremljena snimio je fotograf Paolo Mofardin.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA