16.8 C
Dubrovnik
Utorak, 27 veljače, 2024
NaslovnicaKulturaPredstavljanje dviju knjiga Stijepa Mijovića Kočana

Predstavljanje dviju knjiga Stijepa Mijovića Kočana

U organizaciji Dubrovačkih knjižnica, u utorak, 26. rujna 2023. s početkom u 19 sati, održat će se predstavljanje dviju knjiga “Centameron: Tako je kako je”Stijepa Mijovića Kočana, i knjige “Stijepo Obad”, suautorski rad Kočana i akademika Josipa Pečarića. Događanje će se upriličiti u čitaonici Narodne knjižnice Grad gdje će uz autora, knjige predstaviti i njegova supruga Mirjana Mijović Kočan. 

U knjizi 20 basni “Tako je kako je” Kočan uzima početak Ezopovih basni te ih vješto nadopunjuje i smješta u današnje vrijeme. Knjiga o Stijepu Obadu je osvrt dvojice autora o zajedničkom nastupu na znanstvenom skupu o Hrvatima Boke Kotorske koji se organizirao 2007. godine.

Stijepo Mijović Kočan rođen je Konavlima, školovao se u Konavlima u Dubrovniku i Zagrebu, gdje je završio studij tadašnjih jugoslavenskih književnosti i komparativnu književnost te doktorirao iz filoloških znanosti. Radio je kao nastavnik u osnovnoj i srednjoj školi, kao televizijski novinar (od 1962.), uređivao Školske novine (1973.), u kojima i danas piše kazališne kritike te ponekad o knjigama, zatim časopis Umjetnost i dijete. Pokrenuo je Liliglam (2003,), likovno, literarno i glazbeno glasilo mladih, a na studiju novinarstva zagrebačkog sveučilišta petnaestak je godina predavao Teoriju novinarskih vrsta s praktičnim vježbama. Dobitnik je dviju nagrada za životno djelo.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA