8.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 28 studenoga, 2022
NaslovnicaCrna kronikaPOVIJESNA ZAPLJENA Johny nanjušio Talijana u Pločama s 25 kilograma kokaina

POVIJESNA ZAPLJENA Johny nanjušio Talijana u Pločama s 25 kilograma kokaina

Na jutrošnjoj izvanrednoj konferenciji za medije Policijske uprave dubrovačko- neretvanske otkriveno je kako je na području Ploča “dubinskom kontrolom” uhvaćen Talijan s oko 25 kilograma kokaina, čija vrijednost može biti preko 17 milijuna kuna. Ovo je jedna od top pet zapljena droge kokaina u Republici Hrvatskoj, kako je kazao načelnik PU DNŽ Ivan Pavličević. Za povijesnu zapljenu najviše je zaslužan policijski pas Johny.


-Ovo je jedan kontinuitet uspješne suradnje policijskih službenika Policijske uprave dubrovačko – neretvanske i službenika Carine iz Dubrovnika na spriječavanju svih oblika krijumčarenja. Nije tajna da je i utjecaj pandemije Covida-19 uzrokovao određeni poremećaj na tržištu i prosudba je bila da će se nakon normalizacije posebno teretnog i kamionskog prometa, doći do povećanog krijumčarenja i prijenosa nezakonite robe preko granice. Rezultat svega toga je jučerašnja pojačana akcija, 26. lipnja skupa sa službenicima Carine gdje je na području Ploča zaplijenjeno gotovo 25 kilograma kokaina u osobnom vozilu gdje smo izvršavajući redovne zadaće na sprječavanju krijumčarenja kako osoba tako i roba, provodili tzv. „dubinsku kontrolu“ – kazao je načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević koji je dodao kako je ova zapljena među top pet zapljena droge kokaina u RH.

Vrijednost zaplijenjene droge koja je prema riječima načelnika vrlo visoke kvalitete, na crnom tržištu je između 17 i 20 milijuna kuna, ali taj iznos, kako navodi Pavličević može biti i pet puta veći ako se dodaju određene supstance.

Voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Zoran Tikvica ispričao je detalje same zapljene droge u Pločama.

-Jučer ujutro, oko 11 sati na postajnom području Policijske postaje Ploče, na magistralnoj cesti D-8, policijski službenici u suradnji s kolegama iz Carine obavljali su pojačan nadzor osoba, vozila i prijevoza roba. Tom prilikom kontrolnom punktu je pristupilo vozilo marke Mercedes, talijanskih registarskih oznaka, a tim vozilom je upravljao 49-godišnji talijanski državljanin. Naš policijski pas za detekciju droga, naš dragi kolega Johny reagirao je na mjesto kraj suvozača. Onda smo putem Općinskog državnog odvjetništva od suca istrage zatražili nalog za pretragu. Izvršili smo pretragu vozila i u skrivenom dijelu vozila ispod sica suvozača nađeno je 11 paketa, a 10 od tih 11 paketa je uduplo zapakirano. Preliminarnim vještačenjem jednog od paketa utvrdili smo da se radi o drogi kokain vrlo visoke kakvoće, a ukupna težina je 24 kg i 780 grama – objasnio je Tikvica.

Kazao je kako je talijanski državljanin uhićen te je jutros u 10 sati predan pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko – neretvanske.

Voditelj Jedinice za mobilne službe – Carina Dubrovnik Pero Perić na kraju je kazao su uspješno surađivali s kolegama iz Policije u otkrivanju ovoga kaznenog djela.

-Naša suradnja je kontinuirana i na najvišoj je razini, mogu izraziti zadovoljstvo ovom akcijom – rekao je Perić.

Pronalazak navedenog kokaina je najveća pojedinačna zapljena ove vrste droge u posljednjih 20 godina Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

KOMENTAR TJEDNA