29.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 29 srpnja, 2021
NaslovnicaCrna kronikaPotvrđena optužnica za tragediju u Hidroelektrani Plat

Potvrđena optužnica za tragediju u Hidroelektrani Plat

Optužno vijeće Županijskog suda u Dubrovniku potvrdilo je optužnicu za tragediju u Hidroelektrani Plat, a u kojoj su poginuli Davor Pozniak, Mato Maškarić i Ivica Zvrko, a sedam radnika je ozlijeđeno. Ovo rješenje je pravomoćno i nije dopuštena žalba, a rasprava bi mogla biti održana najesen.

Optužnica je podignuta prošle godine u kolovozu, a danas i potvđena protiv bivšeg direktora pogona hidroelektrane Mata Miškovića te dvojice direktora u HEP Proizvodnji, Nikole Rukavine i Željka Starmana. Optužnicom se terete i dvojica nadzornika radova Ivica Nujić i Miljenko Vučić.  Optužnica je podignuta i protiv pravne osobe HEP Proizvodnja d.o.o. 

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 3. kolovoza 2020., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Dubrovniku optužnicu protiv trojice hrvatskih državljana (1953., 1970., 1956.) zbog počinjenja kaznenog djela teško djelo protiv opće sigurnosti u vezi s kaznenim djelom opasno izvođenje građevinskih radova te protiv pravne osobe sa sjedištem u Zagrebu odgovorne za počinjenje istog kaznenog djela u vezi sa kaznenim djelom opasno izvođenje građevinskih radova i protiv dvojice hrvatskih državljana (1975. i 1947.) zbog počinjenja po jednog kaznenog djela teško djelo protiv opće sigurnosti.

Tragedija se dogodila 10. siječnja 2019. godine.

HE PLAT Nakon godinu i pol dana podignuta optužnica protiv petorice okrivljenika i protiv pravne osobe

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić