25.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaVijestiPotvrđena optužnica protiv Silvija Nardelija, HDZ-ova načelnika koji vlada Župom dubrovačkom od...

Potvrđena optužnica protiv Silvija Nardelija, HDZ-ova načelnika koji vlada Župom dubrovačkom od 2005.

Početkom srpnja je potvrđena optužnica koju je USKOK podigao prije 13 godina pred Županijskim sudom u Splitu protiv župskog načelnika Silvija Nardellija (HDZ) kao prvooptuženika te još trojice osumnjičenika. Nardelli je, podsjetimo, na lokalnim izborima lani u svibnju osvojio svoj četvrti mandat na čelu Općine Župa dubrovačka.

Upitan da komentira novonastalu situaciju, za jedan dubrovački portal Nardelli je izjavio kako se nadao da optužnica neće biti potvrđena, te da mora ponoviti ono što je govorio i 2009., a to je da nije kriv. Vjeruje kako će svoju nevinost dokazati u sudskom postupku.

U listopadu 2009. USKOK je Županijskom sudu u Splitu podnio istražni zahtjev protiv četvorice hrvatskih državljana (1966., 1962., 1947. i 1966.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te primanja i davanja mita.

Tada je u medijima objavljeno kako su među njima načelnik Općine Župe dubrovačke Silvio Nardelli, član župskog poglavarstva zadužen za komunalne djelatnosti Vlaho Kesovija , direktor Hotela „Župa” Kruno Herceg i član NO dubrovačke tvrtke “Župa” Davor Maravić. Prije 13 godina DORH je o tom slučaju priopćio sljedeće:

Osnovano se sumnja da su osumnjičenici, od kolovoza do listopada 2007. godine u Dubrovniku; a nakon što je prethodno jedno trgovačko društvo iz Zagreba kupilo dioničko društvo iz Srebrenog u čijem je vlasništvu jedan hotel, da bi kao investitor izgradilo hotel s pet zvjezdica na mjestu tog hotela; trećeosumnjičenik, kao direktor dioničkog društva iz Srebrenog i punomoćnik dioničkog društva iz Zagreba, u dogovoru sa četvrtoosumnjičenikom koji mu je nadređen, a inače je član Nadzornog odbora dioničkog društva iz Srebrenog i suosnivač društva koje je vlasnik trgovačkog društva iz Zagreba, ponudili prvoosumnjičeniku i drugoosumnjičeniku novac radi donošenja rješenja o plaćanju komunalnih doprinosa u znatno manjem iznosu od stvarnog stanja. Naime, oni su za navedenu uslugu prvoosumnjičeniku, inače načelniku jedne općine i drugoosumnjičeniku, članu poglavarstva te općine zaduženom za pitanja komunalnih djelatnosti, prostornog uređenja i zaštite okoliša, ponudili 1.800.000 kuna, a što su oni i prihvatili.

Tekst s opširnijim obrazloženjem pročitajte OVDJE

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA