29.8 C
Dubrovnik
Petak, 12 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPotpisani ugovori s poslovnim bankama za projekt "Obrtna sredstva 2022."

Potpisani ugovori s poslovnim bankama za projekt “Obrtna sredstva 2022.”

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je u palači Ranjina ugovore o  suradnji s poslovnim bankama. Riječ je o realizaciji Programa za poticanje malog i srednjeg poduzetništva u Dubrovačko-neretvanskoj županiji-projekt ‘Obrtna sredstva 2022.’.

Ugovori su potpisani s OTP bankom Hrvatska, Privrednom bankom Zagreb, Raiffeisenbank Austrija te Erste&Steiermarkische bankom.

Riječ je o kreditnom fondu od deset milijuna kuna, a korisnici kredita mogu biti obrti, obiteljska poljoprivredna gospodarstvate mala i srednja trgovačka društva koja su u potpunosti u privatnom vlasništvu. Korisnicima se odobravaju sredstva u visini od 30 do 200 tisuća kuna, uz kamatu ugovorenu prema ponudama poslovnih banakai rok otplate do dvije godine bez počeka.

Subvencija Dubrovačko-neretvanske županije iznosi 1,00 postotni poen, uz dodatnih 0,5 za obrte ili trgovačka društva u kojima jedna ili više žena ima najmanje 51 posto kapitala ili je predsjednica uprave.

Podsjetimo, pored ovog kreditnog programa, Dubrovačko-neretvanska županija, u suradnji s poslovnim bankama, provodi i projekt ‘Poticaj 2022.’ kojim se sufinanciraju investicijska ulaganja u poduzetništvu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA