34.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPošto kulturno dobro? Prosječna cijena 'kvadrata' u povijesnoj jezgri 7500 eura

Pošto kulturno dobro? Prosječna cijena ‘kvadrata’ u povijesnoj jezgri 7500 eura

Na 18. sjednici Županijske skupštine koja će biti održana u petak, između ostalog na dnevnom redu se nalaze i prvokupi. Županiji su vlasnici iz povijesne jezgre ponudili stanove i nekretnine na otkup, a sve prema zakonu o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara. Prosječna cijena nekretnina u povijesnoj jezgri i dalje je izuzetno visoka. Uzimajući u obzir nekretnine koje su ponuđene županiji na prvokup, prosječna cijena ‘kvadrata’ bila bi oko sedam i pol tisuća eura.

-Ne prihvaća se ponuda vlasnice za prodaju nekretnine: čest. zgr. 2010, z. ul. 921, k.o. Dubrovnik, u naravi četveroetažni stan u prizemlju, na prvom i drugom katu i u potkrovlju (E-2) ukupno neto korisne površine 124,8 m2, po cijeni od 450.000- € – obrazložili su iz Dubrovačko – neretvanske županije za prvu nekretninu koja je ujedno površinom najveća od svih ponuđenih, ali ne i najskuplja.

Druga nekretnina koju je Županija odbila je stan koji se prostire na dvije etaže u povijesnoj jezgri, a ukupno ima 89,7 m2, vlasnica ga prodaje po cijeni od 500.000 eura.

Treća nekretnina, odnosno stan koji je također kulturno dobro nudi se po cijeni od 410.000 eura, a površine je 53,25 m2.

Jedan vlasnik je županiji ponudio stan od 53,25 m2 s pripadajućom drvarnicom po cijeni od 410.000 eura.

Skupina od tri vlasnika iz Velike Britanije za svoju nekretninu od 36m2, u naravi kuća, imaju visoko mišljenje, dali su ga županiji na pravo prvokupa po cijeni od 470.000 eura.

Još jedan čestica zgrade iz povijesne jezgre našla se na “bubnju” Županijske skupštine. Riječ je o najskupljoj nekretnini koja je ovoga puta ponuđena Dubrovačko – neretvanskoj županiji. Vlasnici žive u Austriji, a nekretnina ima površinu od 43m2, u naravi kuća čija je cijena 780.000 eura.

Posljednja nekretnina koja ima status zaštičenog spomenika kulture te je prije bilo kakve daljnje prodaje prvobitno ponuđena župnaiji na otkup, površine je 93m2 i cijena je 775.000 eura.

S obzirom kako je županija odbila sve ove nekretnine kupiti, nekretnine mogu dalje na prodaju, pitanje je tko će odriješiti”kesu” za prosječnu cijenu “kvadrata” od sedam i pol tisuća eura, možda neki stranac?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA