11.8 C
Dubrovnik
Subota, 3 prosinca, 2022
NaslovnicaVijestiPosljednji dan ožujka u Dubrovniku je 349 nezaposlenih više nego lani

Posljednji dan ožujka u Dubrovniku je 349 nezaposlenih više nego lani

Pandemija koronavirusa, koja nam je iz korijena promijenila živote, pretvorila se u kratkom vremenskom roku i u bitku za očuvanje radnih mjesta. Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, trenutno je u Hrvatskoj bez posla 144 819 osoba, dok je u Dubrovniku na posljednji dan ožujka zabilježeno 349 više nezaposlenih, nego na isti dan prošle godine.


Prema podacima koje smo dobili iz Područnog ureda HZZ-a na području Grada Dubrovnika 31. ožujka u evidenciji nezaposlenih evidentirano je 1820 osoba, dok je istoga datuma lani zabilježeno 349 osoba manje odnosno, 1471 osoba.


Kako Hrvatski zavod za zapošljavanje relevantne statističke podatke obrađuje i objavljuje na mjesečnoj razini, potpuni podaci za ožujak 2020. kako na razni Hrvatske, tako i na razini Grada Dubrovnika još uvijek nisu poznati.

– Sukladno novonastaloj situaciji i mjerama, koje se poduzimaju kao bi se spriječilo širenje zaraze koronavirusom, građani mogu sve usluge koje pruža Područni ured Dubrovnik ostvariti putem telefona ili e-maila. Osobne posjete su svedena na minimum, a samo iznimno stranke će biti primljene u prostore Zavoda za zapošljavanje, uz primjenu nužnih sredstava zaštite, odnosno maski i rukavica. Detaljne informacije o radu i novoj mjeri očuvanja radnih mjesta dostupne su na našim mrežnim stranica – poručili su iz Područnog ureda Dubrovnik.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković predstavio je jučer drugi paket mjera pomoći gospodarstvenicima. Vlada će tako povećati naknadu za radnike s 3250 na 4000 kuna, odnosno umjesto poslodavaca će pokrivati 60 posto prosječne plaće, a ujedno će poduzetnike osloboditi svih davanja na subvencionirani dio. Davanja državi, odnosno doprinosa i poreza, bit će oslobođeni poslovni subjekti koje zabilježe pad prihoda veći od 50 posto, uz uvjet da imaju prihode manje od 7.5 milijuna kuna. Ako zabilježe pad prihoda između 20 i 50 posto, država će im odobriti odgodu plaćanja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

KOMENTAR TJEDNA